torek, 23 aprila, 2024
DomaŠportOtroci na olimpijskih igrah. Zakaj?

Otroci na olimpijskih igrah. Zakaj?

Ja, so mladi, otroci, ki zmorejo več. Ampak so se kdaj olimpijski vprašali, če je to OK? Otroci na igrah, kako, zakaj tekmujejo? To je glavno vprašanje. 18 let je precej več kot 15 let. Vsaj pri odraščanju.

Drsanja nisem gledal! Deklica, ki je veljala za favoritinjo je še pred nastopom doživela linč, ker je bila pozitivna na testu, pa ne zaradi koronce, pač pa zaradi prepovedanih substanc. 15-letno dekle, otrok, ki odrašča naj bi za slednje nosil odgovornost? Ali morda kdo iz štaba?

Deklici je v bran stopila dvakratna olimpijska prvakinja, ki je prvo zlato osvojila v Sarajevu pri svojih 18. letih in štiri leta kasneje še v Calgaryju. Katarina Witt. Poosebljena eleganca na ledu oz. kraljica ledenih ploskev, ki je v svoji profesionalni, športni karieri sprva zastopala barve DDR (NDR) oz. Nemške demokratične Republike.

Ja, tudi Katarina je prihajala iz države, kjer so otroke ‘urili’ po špartansko, pa vendar je njena trenerka, tudi sama nekoč odlična drsalka, Jutta Müller (danes pri zavidljivih 93. letih), premogla več nežnosti kot nekatere sodobne trenerke. In še danes je Katarina v stiku z Jutto, nekoč najboljšo trenerko umetnostnega drsanja.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča