četrtek, 25 aprila, 2024
DomaKronikaOvadili nekdanjo bančnico

Ovadili nekdanjo bančnico

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Novo mesto so januarja podali kazensko ovadbo na  Okrožno državno tožilstvo v Novem mestu zoper 40-letnico iz Novega mesta zaradi suma storitve več različnih kaznivih dejanj, in sicer: Poneverba in neopravičena uporaba tujega premoženja po I. in V. odstavku 209. člena Kazenskega zakonika, Ponareditev ali uničenje poslovnih listin po I. in II. odstavku 235. člena Kazenskega zakonika, Zloraba položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti po I. odstavku 240. člena Kazenskega zakonika.

Osumljena je bila zaposlena v eni od slovenskih bank in je pri gospodarskem poslovanju večkrat zlorabila svoj položaj. V predkazenskem postopku so ugotovili, da je ponaredila večje število poslovnih listin ter si pri tem
protipravno prilastila denar, ki ji je bil zaupan v zvezi z zaposlitvijo ob opravljanju finančne dejavnosti pri banki. Nekaj zaupanega denarja je neupravičeno uporabila ter ga nato vrnila oškodovani banki. V predkazenskem
postopku so na podlagi odredbe pristojnega sodišča izvedli več nujnih preiskovalnih dejanj (hišne preiskave, zasegi predmetov…) ter zasegli dokaze, pomembne za nadaljnji postopek. Prav tako so izvedli finančno preiskavo in o ugotovitvah obvestili okrožno državno tožilstvo.

Osumljena si je s storitvijo omenjenih kaznivih dejanj v letih 2019, 2020 in 2021 pridobila protipravno premoženjsko korist v višini najmanj 60.483,39 €.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča