sobota, 27 julija, 2024
DomaVremePadavine bodo oslabele

Padavine bodo oslabele

Reke bodo tudi v nedeljo povzročale preglavice, čeprav sicer v večjem delu Slovenije že upadajo. V naslednjih dneh pa bodo največjo nevarnost predstavljali zemeljski plazovi.

Ponoči bo še oblačno, na jugu bo večinoma suho, na severu se bodo še pojavljale padavine, a količina ne bo velika, tako da bo večina rek še naprej počasi upadala. Na Štajerskem in v Prekmurju bo pihal SZ veter. Po nižinah osrednje in vzhodne Slovenije bo 15 oziroma 16 stopinj, malce topleje bo ob morju, na Gorenjskem bo okoli 12 stopinj Celzija.

Tudi čez dan se bo nadaljevalo oblačno vreme. Pojavljale se bodo krajevne padavine, predvsem popoldne bodo ponovno nastajale manjše nevihte z nalivi, lokalno lahko ponovno pade nekaj 10 litrov dežja. Zvečer in v noči na ponedeljek se bo vreme končno umirilo. Dnevne temperature bodo že nekoliko višje kot danes. Na Primorskem se bo ogrelo do 26 stopinj, v preostalem delu Slovenije bo jutri popoldne med 18 in 21 stopinj Celzija.

Zaradi ogromne količine dežja bodo razmere v gorah še nekaj dni zelo zahtevne in nevarne. Jutri bo oblačno in megleno, občasno bo še deževalo, po najvišjih vrhovih bo lahko tudi snežilo. Pihal bo zmeren SZ veter, k nam bo dotekal hladnejši zrak.

Do ponedeljkovega jutra se bo večinoma zjasnilo, po nižinah bo nastalo nekaj megle. Čez dan bo deloma sončno, deloma oblačno, popoldne bo nastalo nekaj manjših ploh. Torek bo sončen in suh, po svežem jutru se bo popoldne ogrelo do 24 stopinj Celzija. Večinoma sončno in na srečo suho bo od srede dalje, jutra bodo razmeroma sveža, dnevne temperature pa iz dneva v dan višje. Možnost za padavine se bo nekoliko povečala šele naslednjo nedeljo. (Aleš Satler)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča