Zjasnilo se bo

0
81

V torek se bo nad Alpami vzpostavilo šibko območje visokega zračnega tlaka, zato tudi pri nas pričakujemo precej sonca. Veliko padavin bo v osrednjem delu Sredozemlja, večinoma bo deževalo, v notranjosti Balkana pa ponekod snežilo.

Dopoldne se bo oblačnost umikala tudi na vzhodu Slovenije, prehodno bo zapihal severni veter, burja na Primorskem se bo okrepila. Jutri bo veliko sonca, največ na Gorenjskem in Primorskem, še najmanj na JV države. Temperature bodo razmeroma visoke, a zaradi vetra ne bo preveč toplo. V osrednjem delu in v vzhodni polovici Slovenije bo od 7 do 8 stopinj, še topleje, do 12 oz. 14 stopinj bo na Primorskem, medtem ko bo le 2 stopinji nad ničlo na Gorenjskem.

Ponoči bo v gorah še snežilo, padavine pa bodo do jutra povsod ponehale. V visokogorju se bo sneg slabo sprijel s podlago, zato se bo nevarnost proženja plazov povečala in bo 3. stopnje. Jutri bo v gorah sončno, vetrovno in mrzlo oz. zimsko.

Do sredinega jutra bo veter večinoma ponehal, po nekaterih nižinah bo nastala kratkotrajna megla. Hladno bo, v večjem delu Slovenije bo okoli -5 stopinj. Čez dan bo sončno, zaradi šibkega sonca se bo ogrelo le malce nad ničlo.V noči na četrtek se bo pooblačilo, oblaki bodo vztrajali tudi čez dan, ponekod bo občasno rahlo snežilo, a količina padavin bo zelo majhna. Oblačen bo tudi petek, sredi dneva nas bo dosegla hladna fronta in nas prešla v noči na soboto. Po nižinah trenutno bolj kaže na dež, a se napoved lahko še spremeni.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj