petek, 19 aprila, 2024
DomaVremePadavine bodo slabele

Padavine bodo slabele

V prvem delu noči bo predvsem na SV Slovenije še močneje deževalo, potem bodo padavine hitro oslabele in do jutra v večjem delu ponehale. Hudourniki in manjši vodotoki bodo v jutranjih urah že upadali, medtem ko bodo večje reke v vzhodni polovici Slovenije še naraščale.

Pihal bo severni veter, na Primorskem zmerna burja. V večjem delu Slovenije bo zjutraj okoli 10 stopinj, malce več bo na Primorskem, medtem ko bo na Gorenjskem 7 stopinj Celzija. Sreda bo povsem oblačna, še bosta pihala severni veter in burja na Primorskem, ki pa bo nekoliko šibkejša kot danes. Občasno bo še deževalo, najpogosteje na JV Slovenije, a količina padavin nikjer ne bo velika. Še en hladen pomladni dan je pred nami. Po nižinah osrednje in vzhodne Slovenije bo okoli 15 stopinj Celzija, 4 stopinje manj bo na SZ, približno 4 več pa na Primorskem, kjer pa ob burji in odsotnosti sonca ne bo nič kaj toplo.

Vreme ne bo primerno za obisk gora, saj bo oblačno, ponekod megleno. Še bodo nastajale plohe, nad 2100 metrov bo prevladoval sneg, nižje bo večinoma deževalo. Večji del dneva bo pihal zmeren SV veter, na 1500 metrov bodo 4 stopinje, na 2500 metrov pa -1 stopinja Celzija.

Kot vse kaže bo v četrtek povsem suh dan. Sonca bo sicer bolj za vzorec, še bo pihal SV veter, dnevne temperature bodo okoli 16 stopinj Celzija.  Suh, ampak prav tako večinoma oblačen bo tudi petek, za spoznanje topleje bo. V soboto se bo v večjem delu Slovenije ogrelo do 20 stopinj, a popoldne bo povsod veliko ploh in manjših neviht. V nadaljevanju bodo dnevne temperature še nekoliko višje, zlasti popoldne pa bodo še nastajale krajevne plohe in nevihte. (Aleš Satler)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča