petek, 3 maja, 2024
DomaVremePadavine bodo tam, kjer si jih nihče ne želi

Padavine bodo tam, kjer si jih nihče ne želi

Ponoči bo sprva večinoma jasno, proti jutri se bo od severa že nekoliko pooblačilo, medtem ko boste na jugu sredo začeli s sončnim vremenom. Temperature bodo nekoliko višje kot danes. V Alpskih dolinah in na planotah Notranjske bo 7 stopinj, na JV Slovenije jih bo 10. V Ljubljanski kotlini, na Štajerskem in v Prekmurju bo 11 ali 12 stopinj Celzija, med 13 in 15 stopinj bo na Primorskem.

Sreda bo v južni polovici Slovenije sončna in suha, več oblakov bo proti severu, kjer se bodo popoldne in zvečer pojavljale plohe in manjše nevihte. Prehodno bo zapihal severni veter. Nekoliko topleje bo v južni in osrednji Sloveniji. Na Primorskem bo 27 stopinj, drugod okoli 25 stopinj Celzija. Manj toplo bo na severu države, kjer bodo najvišje dnevne temperature med 21 in 23 stopinj Celzija.

Razmere za obisk gora ne bodo ugodne, bolje kaže za drugo polovico tedna. Ob naši severni meji bo oblačno in megleno že od jutra, popoldne bodo nastajale tudi plohe in posamezne nevihte. Suho in precej sončno bo jutri le na območju Snežnika. Večji del dneva bo pihal šibak zahodnik, proti večeru pa bo zapihal severni veter. Na 1500 metrov bo 11 stopinj, na 2500 metrov 4 stopinje Celzija.

V četrtek zjutraj in dopoldne bo zlasti na severu še precej oblačno, tukaj bo še nekaj kapelj dežja. Čez dan se bo povsod zjasnilo, dnevne temperature bodo okoli 25 stopinj. Petek bo sončen in suh, k nam bo dotekal občutno toplejši zrak, ogrelo se bo do 27 stopinj Celzija. Tudi ob koncu tedna bomo imeli suho in sončno vreme, kakšna osamljena nevihta je možna le v gorskem svetu, še nekoliko topleje bo. Poletno vreme se bo nadaljevalo v tretjem tednu avgusta, lokalno se bo ogrelo čez 30 stopinj Celzija. (Aleš Satler)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča