Padavine, žal tudi strele in ledena zrna

12
1183

Po dolgem sušnem in toplem obdobju so prve dežne kaplje že dosegle Slovenijo. Pravo olajšanje za zemljo, kmetovalce in vse, ki se soočate z alergijo na cvetni prah. Zgodaj popoldne so nastajale prve plohe in nevihte, ki so se čez dan razširile nad večji del Slovenije.  Je pa res, da bodo padavine bolj lokalnega značaja, kar pomeni, da bo v eni vasi padalo, v drugi pa žal ne. Ne glede na koristne dežne kaplje, pa žal nastajajo tudi nevihte in udari strel, ki so ponekod zanetile požare. Poročate tudi o sodri oz. toči.

Prve plohe in nevihte so dosegle Gorjance, del Bele krajine, okolico Novega mesta, pa tudi Gorenjsko, Primorsko, Notranjsko, Štajersko in Koroško.

Popoldne bo spremenljivo oblačno. Nastajale bodo krajevne plohe, možna je tudi kakšna nevihta. Ponekod se padavine lahko zavlečejo v noč. Pihal bo vzhodni do severovzhodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 16 do 21, na Primorskem ob šibki burji do okoli 23 stopinj.

Jutri bo spremenljivo oblačno, nastajale bodo krajevne plohe. Najnižje jutranje temperature bodo od 4 do 9, ob morju 11, najvišje dnevne od 15 do 20 stopinj C.

V četrtek bo sprva pretežno oblačno, predvsem v južni Sloveniji bo še nastalo nekaj ploh. Zapihal bo severni do severovzhodni veter. Popoldne se bo od severa postopno jasnilo. (Arso)

 

 

12 KOMENTARJI

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj