petek, 26 aprila, 2024
DomaKronikaPadec motorista, našli 'eksplozivno zgodovino'

Padec motorista, našli ‘eksplozivno zgodovino’

Ob 16.23 je v naselju Mrzlava vas, občina Brežice, padel motorist. Posredovali so gasilci PGE Krško in reševalci NMP Brežice. Gasilci so zavarovali kraj dogodka, odklopili baterijo, nudili pomoč reševalcem in policiji pri usmerjanju prometa. Reševalci so motorista na kraju oskrbeli in prepeljali v UC Brežice.

Ob 17.19 so v gozdu pri naselju Stara Lipa, občina Črnomelj, našli neeksplodirana ubojna sredstva. Pripadniki Državne enote za varstvo pred NUS Dolenjske ter Gorenjske in Ljubljanske regije so zaradi slabih vremenskih razmer danes dne 10. 4. 2022 odstranili in uničili na kraju topovsko granato kalibra 75 milimetrov češke izdelave, dve ročni bombi italijanske izdelave, vžigalnik minometne mine in 16 kosov pehotnega streliva, vse iz obdobja 2. svetovne vojne. Obveščene so bile pristojne službe.

Ob 10.40 so v Preloki, občina Črnomelj, ob reki Kolpi pri čiščenju brežine našli ročno bombo italijanske izdelave iz obdobja 2. svetovne vojne. Pripadniki Državne enote za varstvo pred NUS Dolenjske ter Gorenjske in Ljubljanske regije so nevarno najdbo odstranili in uničili na kraju.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča