Padec motorista s sopotnico in trk avta z motoristom

0
530

Okoli 14.30 so bili črnomaljski policisti obveščeni o prometni nesreči z udeležbo voznika osebnega avtomobila in voznika mopeda v Tribučah. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je nesrečo povzročil 61-letni voznik mopeda, ki je zaradi izsiljevanja prednosti trčil v 54-letnega voznika mopeda. Lažje poškodovanega mopedista so reševalci odpeljali v bolnišnico.

Padec motorista pri Dolenjem Mokrem Polju

Nekaj po 17. uri se je zgodila prometna nesreča na cesti Novo mesto – Šentjernej, pri Dolenjem Mokrem Polju. Šentjernejski policisti so ugotovili, da je 28-letni motorist v ovinku zaradi neprilagojene hitrosti
izgubil oblast nad vozilom in padel. Reševalci so v bolnišnico odpeljali 27-letno potnico na motorju, ki se je v nesreči lažje poškodovala. Povzročitelju nesreče so policisti izdali plačilni nalog, so sporočili s PU Nm.

pred tem…

Ob 17.08 uri se je na cesti Novo mesto–Šentjernej, pri Kremenu, zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena motorist s sopotnico. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto so poškodovano sopotnico oskrbeli na kraju in jo prepeljali na zdravljenje v Splošno bolnišnico Novo mesto. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali kraj nesreče, pomagali reševalcem pri prenosu poškodovanke in policistom pri usmerjanju prometa, je še sporočil novomeški Regijski center za obveščanje.

Ob 14.32 sta na cesti Črnomelj—Adlešiči pri kraju Tribuče, občina Črnomelj, trčila osebno vozilo in motorist. Poškodovanega motorista so reševalci nujne medicinske pomoči ZD Črnomelj oskrbeli na kraju in ga prepeljali na zdravljenje v Splošno bolnišnico Novo mesto. Gasilci PGD Črnomelj so zavarovali kraj nesreče, pomagali reševalcem in počistili razlite motorne tekočine.