torek, 18 junija, 2024
DomaKronikaPadec pošteno opitega mopedista. Preglasni pijani mladoletniki.

Padec pošteno opitega mopedista. Preglasni pijani mladoletniki.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 77 nujnih primerih. Posredovali so zaradi devetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Črnomlju kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj goljufije, prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin.

Povzročitelj nesreče z 2,4 promili alkohola

Okoli 15.30 so bili policisti obveščeni o prometni nesreči v Šentlenartu. Policisti PP Brežice so opravili ogled in ugotovili, da je 33-letni kršitelj izgubil oblast nad mopedom in padel. Lažje poškodovanega voznika so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti so še ugotovili, da povzročitelj nesreče nima vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 1,14 miligramov alkohola. Vozil je neregistriran in nezavarovan moped, na katerem je bila nameščena ponarejanja registrska tablica. Moped so mu zasegli, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Zasegli avtomobil

Policisti PPP Novo mesto so v noči na 3. 8. med kontrolo prometa na avtocesti na Smedniku ustavili voznika osebnega avtomobila Audi A4. Med postopkom so ugotovili, da 18-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, saj še ni opravljal vozniškega izpita. Vozil je neregistriran, tehnično neizpraven in nezavarovan avtomobil, na katerem so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Audi so mu zasegli in o številnih kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Vlomi in tatvine
Med 1. 8. in 2. 8. je v Krškem nekdo vlomil v pomožni objekt in odtujil orodje. Z vlomom in tatvino je lastnika oškodoval za 400 evrov.

Na območju PP Črnomelj je oškodovanka v popoldanskih urah za krajši čas odšla od doma, pred tem pa zaklenila vrata stanovanjske hiše in ključ odložila na okensko polico. Neznanec je našel ključe, vstopil v hišo, kjer je pregledal prostore in našel ter odtujil okoli 250 evrov.

Javni red v Črnomlju kršili mladoletniki

Črnomaljski policisti so v noči na 3. 8. posredovali zaradi kršenja javnega reda in miru pred zdravstveno ustanovo v Črnomlju. Ugotovili so, da so štirje mladoletniki, ki so kazali očitne znake alkoholiziranosti z vpitjem in žaljenjem motili javni red in mir. Kršitelji se tudi po prihodu policistov niso pomirili in niso upoštevali opozoril in ukazov. 14-letnika so odpeljali v prostore za pridržanje in o kršitvah obvestili starše, ki so ga prevzeli. Zoper četverico bodo na sodišče naslovili obdolžilni predlog in o kršitvah seznanili starše in pristojni center za socialno delo, so še sporočili s PU Nm.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča