sobota, 3 junija, 2023
DomaKronikaPadec voznika e-skiroja, ukradli avto

Padec voznika e-skiroja, ukradli avto

V ponedeljek okoli 16. ure so bili policisti PU Nm obveščeni o padcu voznika e-skiroja na Šmihelskem mostu v Novem mestu. Policisti PP Novo mesto so opravili ogled in ugotovili, da je 16-letni voznik e-skiroja, ki je vozil po napačni strani, zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad skirojem, padel in se poškodoval. Reševalci so ga oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Zaradi kršitev bodo na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Policisti PP Šentjernej so med kontrolo prometa v Šentjerneju 3. 4. okoli 9. ure zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila znamke Mazda. Med postopkom so ugotovili, da 39-letni voznik vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,81 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Med kontrolo prometa na Andrijaničevi cesti so policisti PPP Novo mesto v noči na 4. 4. kontrolirali voznika Renault kangoo. 29-letni kršitelj, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 0,43 miligramov alkohola. Avtomobil so zasegli, kršitelju izdali plačilni nalog in o vožnji brez veljavnega vozniškega dovoljenja seznanili
sodišče.

Tatvine

V noči na 3. 4. je v Mirni Peči nekdo s strehe objekta odtujil bakrene odtočne cevi in obrobe. Lastnika je oškodoval za okoli 1.000 evrov.

V noči na 4. 4. je s parkirnega prostora na Vajdovi ulici v Semiču nekdo odtujil osebni avtomobil Fiat doblo, rdeče barve, registrskih oznak NM ZR-936. Avtomobil je bil odklenjen, v njem pa kontaktni ključi.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Obrežje, Rigonce, Nova vas pri Mokricah, Bukošek, Loče, Dobova) izsledili in prijeli 27 državljanov Pakistana, 23 državljanov Bangladeša, 11 državljanov Kube, osem državljanov Rusije, tri državljane Irana, tri državljane Maroka, dva državljana Turčije in državljana Bolivije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni, so sporočili s PU Nm.

Podobni članki

Anketa tedna

Ali kdaj v živilskih trgovinah kupite izdelke, ki so zaradi roka znižani do 50%?

  • da (61%, 415 Votes)
  • vedno (22%, 146 Votes)
  • nikoli (14%, 98 Votes)
  • me ne zanima (3%, 18 Votes)

Total Voters: 677

Loading ... Loading ...

Najbolj popularno