sreda, 24 aprila, 2024
DomaVremePankracij bo moker pri največ 18°C

Pankracij bo moker pri največ 18°C

Nastopil je čas ljudsko pregovornih ledenih mož in dame, ki ji mora na njen dan malo ‘uiti’. In pregovorno so Pankracij, Servacij in Bonifacij ter seveda Zofka, v preteklosti ‘napovedovali’ poletje. In če smo imeli lani na Pankracija 30 stopinj Celzija, ta petek ne bo tako.

V prvem delu noči bo nekaj padavin predvsem še na SV, medtem ko bo ponoči marsikje suho. V zgodnjih jutranjih urah bo na jugu Slovenije ponovno začelo rahlo deževati, padavine se bodo počasi širile proti severu. Zjutraj ne bo hladno. Po nižinah vzhodne in osrednje Slovenije bomo imeli okoli 10 stopinj Celzija, na SZ bo 7 stopinj, na Primorskem do 13 stopinj Celzija.

V južni polovici Slovenije bo pogosto deževalo že dopoldne, medtem ko bo na severu sprva še večinoma suho. Popoldne se bodo povsod pojavljale plohe in nevihte, vmes bodo tudi krajša sončna obdobja. Dnevne temperature bodo malce višje kot danes. Na Gorenjskem bo 12 stopinj, v preostalem delu Slovenije bo popoldne med 16 in 18 stopinj Celzija.

V visokogorju je spet nevarno. Od včeraj zjutraj je zapadlo okoli pol metra snega, na Kredarici ga je tako skupaj s starim 3 metre in pol, lani ta čas je bilo tam zgoraj “le” dobra 2 metra snega. Tudi jutri bo v gorah oblačno in megleno, nastajale bodo plohe in nevihte, nad 1800 metrov bo povečini snežilo. Na 1500 metrov bo 4 stopinje nad ničlo, na 2500 metrov dve pod ničlo.

V soboto dopoldne bo povečini suho z nekaj sonca, popoldne pa oblačno s plohami in nevihtami. Zjutraj bo 10, popoldne okoli 17 stopinj Celzija. Padavine se bodo nadaljevale v noč na nedeljo, pogosto bo deževalo tudi v nedeljo čez dan, ponovno bo nekoliko hladneje. Za ponedeljek kaže na deloma sončno in deloma oblačno vreme s kakšno popoldansko ploho, nekoliko topleje bo. Nove padavine pa bomo po trenutnem sporedu dobili že v torek. (Aleš Satler)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča