torek, 16 aprila, 2024
DomaŠportPavlovčič tik pod stopničkami

Pavlovčič tik pod stopničkami

Na prvi tekmi svetovnega pokala v nemškem Willingenu je navdušil Bor Pavlovčič, po prvi seriji tretji, na koncu pa odličen 4., kar je nova najboljša uvrstitev zanj. Med deseterico znova Anže Lanišek, nove točke Žigi Jelarju.

Preizkušnjama v Lahtiju ta konec tedna sledita dve posamični tekmi svetovnega pokala v Willingenu, kamor je Robert Hrgota, glavni trener naših, odpeljal kar spremenjeno ekipo. Že v včerajšnjih kvalifikacijah je obstal Lovro Kos, danes sta bila v prvi seriji preskromna Tilen Bartol, ki je po težavah v drugem delu leta pristal pri 116 metrih in na končnem 43. mestu ter povratnik v svetovni pokal, Timi Zajc, ki je skočil 119 metrov in je zasedel 42. mesto. Precej bolj zadovoljna je bila preostala trojica Slovencev na današnji tekmi. Žiga Jelar je s 130 metri in 112,6 točkami zasedal 19. mesto, Anže Lanišek je bil s 137 metri in 121,2 točkami na 12. mestu, zablestel pa je Bor Pavlovčič. Poletel je do 144.5 metrov in je s 140,2 točkami zasedal 3. mesto po prvi seriji, kar mu prej ni uspelo še nikoli v karieri. Pred njim sta bila le Norvežana, Halvor Egner Granerdus 147.5 metri in 144,8 točkami ter Daniel Andre Tande s 145 metri in 144,4 točkami. Četrti je bil Poljak Kamil Stoch s 142.5 metri in 139,9 točkami, že peti Markus Eisenbichler iz Nemčije je s 137.5 metri in 126,6 točkami imel precej zaostanka za vodilno četverico.

V finalni seriji je Jelar skočil 129 metrov, ni imel najbolj ugodni razmer, z 227,8 točkami pa je današnjo tekmo končal na 18. mestu. Laniška je odneslo do 135 metrov, 248,2 točk pa ga je znova dvignilo med deseterico, končal je na 10. mestu. “Rezultatsko sem lahko zadovoljen, a tehnično moji skoki niso bil na ravni, ki jo želim, taki ki sem jih kazal tudi ta teden v Planici. Potrebno bo še kar nekaj postoriti, da pridem to te ravni in da se borim za višja mesta,” je opisal Lanišek po tekmi.

Sledila je napeta končnica današnje tekme. Stoch jo je začel s 135.5 metri in z 272,2 točkami. Pavlovčič nato ni popustil pod pritiskom, naredil je še en zelo dober skok, pristal pri 136.5 metrih, a malce bolj ugodne razmere so mu prinesle skupno manj točk od Stocha, zbral jih je 268,4, kar je bilo dovolj za uvrstitev kariere na 4. mestu! Za dvojno norveško zmago sta poskrbela Tande, ki je v finalu skočil 140.5 metrov in je zbral 276,6 točk ter Granerud, ki je poletel do 145.5 metrov, zbral pa je 285,5 točk in je s tem prevzel tudi vodstvo v seštevku Willingen 6. “En super dan zame, najboljša uvrstitev v karieri! Lepo je spet biti med trideseterico, ker sem v zadnjem mesecu imel kar nekaj težav. Zelo lepo, da sem se sestavil in upam, da tako nadaljujem,” je bil vesel Mojstrančan, osmi v seštevku Willingen 6.

“Najprej čestitke Boru za vrhunsko četrto mesto. Malo je zmanjkalo za stopničke, a nimamo kaj. Bor je naredil svoje skoke, naredil je napredek od včeraj in upam, da nadaljuje v tem tempu. Dokazal je, da s svojimi skoki spada v sam vrh. Anže se je po vse težavah včeraj znova sestavil z dvema zelo dobrima skokoma, predvsem v finalni seriji. Morda mu je zmanjkalo malo sreče, a jutri je nova priložnost. Čestitke Žigi Jelarju, ki je naredil nov premik. Ti trije so danes naredili svoje, morda le še malo popravka za jutri, ostali pa bodo morali narediti korak naprej,” je tekmo povzel glavni trener Hrgota.

Jutri popoldne bo v Willingenu na sporedu še ena tekma svetovnega pokala. (Sloski)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča