sobota, 18 maja, 2024
DomaŠportV&F: Pena s kraljevsko etapo do vodstva

V&F: Pena s kraljevsko etapo do vodstva

Na 29. dirki po Sloveniji je bila na sporedu kraljevska, četrta etapa, v kateri so se morali kolesarji dvakrat povzpeti na Kolovrat. Dolgo je kazalo na zmago Filippa Zane, ki pa je na zadnjem spustu zapeljal s steze. Do etapne zmage je prišel Jesus David Pena, Zana pa je z drugim mestom kljub težavam prevzel zeleno majico vodilnega, a njegov rojak Diego Ulissi pred zadnjo etapo zaostaja le tri sekunde. O skupnem zmagovalcu bo tako odločala zadnja etapa s tradicionalnim ciljem v Novem mestu.

Za Jesusa Davida Peno (Jayco-AlUla) je bila to sploh prva zmaga v poklicnem kolesarstvu, na prejšnjih treh etapah je bil v službi sprinterskega kapetana, Nizozemca Dylana Groenewegna, tokrat pa je kljub tehničnim težavam z menjalnikom na spustu prišel do uspeha kariere.

Z drugim mestom v etapi in šestimi bonifikacijskimi sekundami je do skupnega vodstva prišel njegov moštveni kolega Filippo Zana. Nesrečni Italijan je bil prvi na vrhu drugega prečkanja Kolovrata, nato pa padel na spustu in iz rok izpustil etapno zmago. (STA)

(foto: Luka Šrman)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča