petek, 29 marca, 2024
DomaKronikaPester vikend oz. delo policistov

Pester vikend oz. delo policistov

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 8. 1. in 11. 1. intervenirali v 81 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 378 klicev.

Zasegi vozil

Policisti PP Novo mesto so med opravljanjem nalog na območju Brezja ustavili 18-letnega voznika osebnega avtomobila. Med postopkom so ugotovili, da kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, na avtomobilu pa so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu Volkswagen sharan so zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

9. 1. nekaj pred 21. uro so policisti PP Novo mesto na Otoški cesti ustavili voznika osebnega avtomobila Renault clio. Ugotovili so, da kršitelj vozi kljub temu, da so mu pred tem zaradi nepravilnega prevoza oseb in drugih kršitev cestno prometnih predpisov policisti PPP Novo mesto prepovedali nadaljnjo vožnjo. Avtomobil so 22-letnemu kršitelju zasegli, mu izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

V noči na 11. 1. so policisti PP Črnomelj pri Lazah ustavili voznika kmetijskega traktorja. Med postopkom so ugotovili, da 38-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,79 miligramov alkohola. Traktor so zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Prometna nesreča v Črnomlju

9. 1. nekaj po 12. uri so bili policisti obveščeni o prometni nesreči v Črnomlju. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je nesrečo povzročil 28-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi neprimerne varnostne razdalje trčil v avtomobil 42-letne voznice. Trije potniki v avtomobilu povzročitelja so se v nesreči lažje poškodovali.

Kršitelja pridržali

Med kontrolo prometa na cesti Novo mesto – Metlika, so policisti 10. 1. nekaj pred 23. uro ustavili voznika osebnega avtomobila in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 46-letni kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 0,89 miligramov alkohola. Odpeljali so ga v prostore za pridržanje, zaradi kršitev Zakona o nalezljivih boleznih izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

KRIMINALITETA

Ukradene predmete zasegli in vrnili oškodovanki

Policisti PP Novo mesto so bili obveščeni, da je v noči na 9. 1. nekdo z vrta stanovanjske hiše v Muhaberju odtujil zunanjo novoletno osvetlitev. Policisti so med preiskavo ugotovili, da je kaznivega dejanja tatvine osumljen moški iz Brezja. Ukradene predmete so mu zasegli in jih vrnili oškodovanki. Zoper osumljenca bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Vlom

V Črešnjicah pri Cerkljah je 8. 1. med 15. in 20. uro nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev, skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil zlat nakit. Lastnico je oškodoval za okoli 300 evrov.

Nezakonito prestopil državno mejo

Policisti PP Brežice so med opravljanjem nalog varovanja državne meje v noči na 10. 1. v Čatežu ob Savi izsledili in prijeli državljana Kolumbije, ki je nezakonito prestopil državno mejo.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča