sobota, 20 aprila, 2024
DomaKronikaPesti, dolgi prsti, globoki požirki

Pesti, dolgi prsti, globoki požirki

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 80 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 301 klic. Obravnavali so 13 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in zasegli vozila petim kršiteljem cestno prometnih predpisov, ki niso imeli veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi 15-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, vlomov, ponarejanja denarja, goljufije in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu in nezakonitih prehodov državne meje.

Pod vplivom alkohola in brez veljavnih vozniških dovoljenj

Policisti PP Novo mesto so med kontrolo prometa v Brezju ustavili voznika osebnega avtomobila Seat altea. Med postopkom so ugotovili, da 50-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,31 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

1. 3. nekaj po 19. uri so policisti PP Krško na območju Raven pri Zdolah kontrolirali voznika osebnega avtomobila VW golf. 45-letnemu kršitelju, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, so zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus, vendar je opravljanje preizkusa odklonil. Avtomobil so mu zasegli in zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Nasilnežu prepovedali približevanje žrtvi

Policisti PP Trebnje so 1. 3. posredovali zaradi nasilja v družini v okolici Trebnjega. Zbrali so obvestila in ugotovili, da je 61-letni
nasilnež izvajal fizično in psihično nasilje nad partnerko. Zaščitili so žrtev in nasilnežu prepovedali približevanje zaradi razlogov za sum, da bo ogrozil njeno življenje, osebno varnost in svobodo. Ovadili ga bodo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.

Vlomi in tatvine

Med 25. 2. in 28. 2. je v Tržišču (PP Sevnica) nekdo s strehe objekta odtujil okoli 15 metrov bakrenih žlebov in s tem povzročil za 600 evrov premoženjske škode.

Na območju Gorenjega Polja (PP Dolenjske Toplice) je med 27. 2. in 28. 2. neznanec vlomil v nedograjeno stanovanjsko hišo in odtujil električni podaljšek in več pločevink s pijačo.

V noči na 1. 3. je v Dobrniču nekdo vlomil v prostore prodajalne in odtujil tobačne izdelke. Policisti nadaljujejo z intenzivno preiskavo kaznivega dejanja in aktivnostmi za izsleditev storilca.

V Črnomlju je v noči na 1. 3. storilec vlomil v kuhinjo v izobraževalni ustanovi. Okoliščine policisti še preiskujejo.

Posredovali zaradi pretepa

V noči na 2. 3. so policiste PP Šentjernej poklicali na pomoč s Tolstega vrha, kjer naj bi prišlo do pretepa med več osebami. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih je prišlo do spora in pretepa med udeleženci zabave v zasebnem prostoru. Med pretepom je bil mladoletnik lažje poškodovan, oskrbeli so ga v bolnišnici. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo zoper kršitelje ukrepali v skladu s pristojnostmi.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje pri Preloki (PP Črnomelj) izsledili in prijeli državljana Afganistana in na območju Loč (PP Brežice) šest državljanov Iraka, ki je nezakonito prestopil državno mejo.

Nesreča pri delu

Sevniški policisti so bili 1. 3. obveščeni o nesreči pri delu v gozdu na območju Podvrha. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih je do nesreče prišlo pri sečnji dreves, kjer si je 59-letni moški huje poškodoval nogo. Reševalci so ga oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti bodo o okoliščinah nesreče seznanili pristojno tožilstvo.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča