sobota, 20 aprila, 2024
DomaSlovenijaPestro in nevarno vremensko dogajanje

Pestro in nevarno vremensko dogajanje

Čez Slovenijo se pomika vremenska fronta, zato ponekod po državi močno dežuje, pada tudi sodra. Agencija RS za okolje opozarja, da so v naslednjih urah so možni nalivi in močnejši sunki vetra. Ponekod po Sloveniji možne nevihte z močnejšimi nalivi, sodro in sunki vetra. Upoštevajte varnostno razdaljo in hitrost prilagodite razmeram na cesti. (več o razmerah na cestah TUKAJ)

Uprava RS za zaščito in reševanje poroča tudi o prvih vremenskih nevšečnostih. Močne padavine so zajele občini Trbovlje in Zagorje ob Savi. V Trbovljah vodotok Trboveljščica ogroža objekte na več lokacijah. Posredujejo gasilci PGD Trbovlje-mesto. V Zagorju ob Savi pa so ogrožene stanovanjske stavbe. Posredujejo gasilci PGD Zagorje-mesto in Loke. Težave zaradi nalivov so imeli tudi na območju Ljubljane in Dola pri Ljubljani. Silovit veter pa je podrl nekaj dreves na območju občine Litija. Iz naselja Kresnice (Litija) poročajo tudi o zalitih objektih, cestah.

V prvem delu noči bodo padavine in nevihte povsod ponehale, od severa se bo postopno jasnilo. Do jutra bo ponekod po nižinah nastala megla. Na Primorskem bo pihala povečini šibka burja. Jutranje temperature bodo od 1 do 6, v alpskih dolinah malo pod 0, na Primorskem okoli 10 °C.

V soboto bo na Primorskem pretežno jasno, drugod občasno zmerno oblačno. Burja bo dopoldne ponehala. Najvišje dnevne temperature bodo od 14 do 18, na Goriškem in ob morju do 20 °C.

V nedeljo bo pretežno jasno in čez dan topleje. V ponedeljek bo sončno in toplo, zapihal bo jugozahodni veter. V torek se bo na zahodu pooblačilo, popoldne bo že rahlo deževalo. Drugod bo še dokaj sončno. (ARSO)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča