Petek bo še toplejši

0
205

Toplega bo kmalu konec, vsaj za nekaj dni, saj se bo k nam spustil mrzel polarni zrak, ki je že nad Skandinavijo in bo do jutri dosegel sever Poljske in Nemčije. Nad severno Evropo se bo vzpostavilo območje visokega zračnega tlaka, po njegovem vzhodnem robu pa bo k nam dotekal zelo hladen zrak. Takšna vremenska situacija je sicer pogostejša v zimskih mesecih, a v pretekli zimi je nismo dočakali, zato pa jo bomo dobili sedaj ob začetku koledarske pomladi.

Pred nami je še ena jasna noč brez vetra, zato bo temperatura do jutra padala in se v večjem delu Slovenije ustavila nekaj stopinj nad ničlo. Negativne temperature boste imeli v Alpskih dolinah in na planotah Notranjske, do minus 1, drugje po Sloveniji bo od 3 do 4, topleje na Primorskem od 5 do 7 stopinj. Petkovo dopoldne bo še jasno, popoldne se bo od zahoda začelo oblačiti, vseeno pa bo jutri še povsod prevladovalo sončno vreme. V popoldanskih urah se bo zapihal južni do JZ veter.

Prav veter bo poskrbel, da bodo dnevne temperature še za kakšno stopinjo ali dve višje kot danes. Izjema bo obalni predel, kjer bo pihal maestral, tukaj se bo ogrelo “le” do 17 stopinj, na Gorenjskem bo stopinjo več. Drugje pa od 21 do 23 stopinj Celzija.

Ob koncu tedna bo vreme precej bolj pestro. V soboto se bo postopno pooblačilo, sredi dneva se bodo na severu začele pojavljati padavine, večinoma v obliki ploh in neviht, ki se bodo čez dan razširile nad večji del Slovenije. Dopoldne bo še razmeroma toplo, popoldne se bo začelo ohlajati. Prodor hladnega zraka se bo nadaljeval tudi v noči na nedeljo in v nedeljo čez dan. Zapihal bo SV veter, še bodo manjše padavine, po nižinah bo deloma deževalo, deloma snežilo. V začetku prihodnjega tedna nas bo spremljalo delno jasno in večinoma suho vreme. Jutranje temperature bodo nekaj stopinj pod ničlo, zato se rastlinam, ki brstijo, cvetijo, ali so že odcvetele, ne piše nič dobrega.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj