Petek bo vroč, fronta v soboto ‘na tešče’

0
774

Petkovo dopoldne bo sončno, sredi dneva pa se bodo na severu začeli nabirati oblaki in popoldne se bodo zlasti v hribih severne Slovenije pojavljale nevihte. Pihal bo šibak JV veter, na Primorskem bo popoldne zapihal JZ veter. Petek bo vroč. Na Goriškem, v osrednji in JV Sloveniji bo 33 stopinj, ob morju in na SV bo stopinja manj, na bolj oblačnem SZ bo okoli 26 stopinj Celzija.

Zjutraj in večji del dopoldneva bo v gorah sončno, nekje od poldneva naprej bodo nastajale plohe in nevihte, lahko tudi močnejše, saj bo pri tleh pihal veter z vzhoda višje pa z zahoda, hkrati pa se bo v višinah že začelo ohlajati. Na 1500 metrov bo okoli 18 stopinj, na 2500 metrov 9.

Prihod hladne fronte se je nekoliko zamaknil in po zadnjih napovedih bodo padavine zahodno Slovenije dosegle v soboto zelo zgodaj zjutraj in se nato razširile nad vso Slovenijo. Medtem ko bo dež na zahodu ponehal že dopoldne, se bo vreme na vzhodu umirilo šele v popoldne. Jutro bo še razmeroma toplo, dnevne temperature pa bodo zaradi oblakov in padavin okoli 25 stopinj. Nedelja bo suha in sončna, popoldne bo okoli 28 stopinj. Veliko sonca in suhega vremena bo prinesel tudi začetek prihodnjega tedna, temperatura se bo postopno ponovno dvignila nad 30 stopinj. Še bolj vroče bo v drugi polovici tedna. (Aleš Satler)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj