PETEK in SOBOTA: Rock Gače 2022 – Vikend aktivne zabave v naravi!

0
582

Lansko pomlad, še sredi epidemije, nas je razveselila informacija, da se nam že poleti obeta pravi mini glasbeni festival kot smo ga poznali v starih dobrih časih. In res smo lahko junija sredi Kočevskega Roga na smučišču Gače uživali ob glasbi dveh velikanov slovenske rock glasbe. Nastopili so  Dan D in Siddharta. Obiskovalci so bili nad lokacijo koncertov, vzdušjem in glasbenimi izborom navdušeni. Logična posledica je bila, da se letos dogodek ponovi in tako bodo tudi letos organizatorji v naraven amfiteater, ki ga ustvarja kraška globel sredi smučišča, povabili vrhunske glasbenike. ROCK GAČE 2022 – Vikend aktivne zabave v naravi se bo zgodil 17. in 18. junija 2022. Nakup vstopnic na POVEZAVI TUKAJ.

V petek MRFY in Joker OUT

Prvi večer, v petek bosta nastopili dve glasbeni senzaciji zadnjih let, ki za hec razprodajajo dvorane in koncertna prizorišča po vsej Sloveniji. Mladi glasbeniki iz Ljubljane iz skupine Joker Out s svojo visoko kakovostno pop glasbo navdušujejo prav vse generacije, vseh glasbenih okusov. Številni hiti, ki jih poslušamo na vseh radijskih postajah, v živo zvenijo tako udarno, da dlake naježijo tudi ljubiteljem rock glasbe.

Novomeški skupini MRFY, ki deluje in ustvarja v Ljubljani, pa lahko kar okronamo za pionirje indie rocka v Sloveniji. A gre za več kot za le žanrsko glasbo. MRFY-ji eksperimentirajo. Eksperimentirajo tako s posameznimi skladbami, kot s celotnim paketom. Kdo bi si pred leti lahko mislil, da bodo mladi glasbeniki, s tako za večino nekonvencionalno glasbo, osvojili srca mladine in pomembno prispevala k temu, da se je na koncerte ponovno vrnila mlajša publika, brez katere si rock’n’rolla ne moremo predstavljati. MRFY-ji v živo so nepozabna izkušnja. Boste videli!

»Imamo novo plato, ki bi jo radi pokazali in v živo igrali celemu svetu. Tri leta smo jo delal in nam je čist huda. Na Gačah je kot bi igrali doma. Saj smo v bistvu gozdni ljudje, otroci narave,« pravi Gregor Strasbergar, frontam skupine MRFY.

V soboto Magnifico in 2B za belokranjski večer

O Magnificu ni potrebno veliko pisati. Kdor je bil na njegovem koncertu enkrat, si želi še enkrat. In še enkrat. Robert Pešut – Magnifico je Belokranjec in zato bo tudi njemu in glasbenikom posebne doživetje igrati na obronkih Bele Krajine. V ta namen nas boste pred koncertom Magnifica na manjšem odru, pri terasi smučišča pred tem ogrevala prav tako Belokranjca, duet 2B. Nastopa v Kočevskem rogu se Robert Pešut – Magnifico veseli, saj ga vidi kot »izlet na svobodno ozemlje.«

Organizatorji obiskovalce vabijo, da pridejo na koncertno prizorišče že ob 17. uri. Gostinska ponudba bo v tistih dneh še dodatno obogatena. Čudovita narava, pestra družba in DJ so le nekateri od razlogov, da dan preživite v naravi, v Kočevskem rogu in ga zaključite z odlično zabavo.

Ker pa Gače in celoten Kočevski rog ponujajo številne načine za aktivno preživljanje prostega časa pa je smiselno v tem okolju preživeti ves dan. Lahko si privoščite pohod ali vožnjo s kolesi. Električna kolesa je mogoče najeti na smučišču Gače. Za lastnike avtodomov bo rezerviran poseben prostor, lahko pa so privoščite tudi posebne pakete s prenočišči in prehrano v bližini.

Organizatorji omogočajo za vse vsebine vnovčiti BON21.