Peter Prevc zmagal

0
95

Na prvi posamični tekmi letošnje norveške turneje v Lillehammerju je Peter Prevc prvič v tej sezoni skočil na najvišjo stopničko, potem ko je v finalni seriji do zmage skočil s četrtega mesta. Drugi je bil Nemec Eisenbichler in tretji njegov rojak Leyhe.

“Danes mi je po dolgem času uspelo narediti dva vrhunska skoka na tekmi. Morda je pomagalo, da sem že na tekmi. Morda je pomagalo, da sem že na treningu skočil daleč in sem potem lahko šel z malo več sproščenosti, samozaupanja na tekmo. Uspelo mi je odriniti pravočasno, nisem zamudil, tako kot v Oslu. Vse se je zelo dobro poklopilo. Razmere so bile težke. Nisem še zelo analiziral ali je bilo zame dobro ali slabo, a glede na to, da sem na prvem mestu, so mi take tekme malo bolj všeč. Zelo lepo je stopiti na zmagovalni oder, na najvišji del le tega in poslušati slovensko himno. Ne vem, če so jo na Norveškem že kdaj igrali meni v čast,” je po veličastni zmagi povedal slovenski skakalni as.

Zadovoljen je bil tudi 11. danes, Lanišek: “Danes sem zadovoljen z mojimi skoki. Vem, da so bili morda celo boljši kot sam rezultat, a tekma je bila taka, kot je bila, težka. Razmere so se menjale zelo hitro. Vesel sem, da stopnjujem skoke in kažem skoke na visoki ravni.” Svoje je dodal še glavni trener naših, Gorazd Bertoncelj“Odličen rezultat! Prva zmaga v tej sezoni. Peter je obakrat pokazal izjemen skok. V finalu se je v podobnih razmerah izkazal kot najboljši. Tudi ostali so dobro opravili svoje naloge. Tekma je bila namreč izjemno zahtevna in s prikazanim smo zelo zadovoljni.”

V seštevku RAW AIR turneje po petih serijah vodi Norvežan Marius Lindvik s 655,2 točkami pred Stefanom Kraftom in Leyhejem, Jelar je osmi s 632,5 točkami, Prevc pa deveti s 631,2 točkami.

Jutri bo v Lillehammerju še ena tekma, pred katero bodo na sporedu še kvalifikacije. (Sloski)

(foto: GEPA)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj