sobota, 18 maja, 2024
DomaŠportPhilipsnu etapa, Pogačar ostaja drugi. Na cesti tudi žebljički.

Philipsnu etapa, Pogačar ostaja drugi. Na cesti tudi žebljički.

Na francoski pentlji je bila na sporedu tretja etapa. Po dveh zahtevnih dnevih v Baskiji je današnja etapa od Amorebiete v tej španski pokrajini do francoskega mesta ob Atlantiku končno ponudila priložnost mojstrom eksplozivnih zaključkov. Karavana si je ob tem prvi del dneva vzela precej bolj ležerno kot v preteklih dneh. Kolesarji so v cilj po 193,5 kilometra prišli malo pred 18. uro in tako skoraj za 10 minut zaostali za najpočasnejšo časovnico organizatorjev.

Belgijcu Jasperu Philipsnu je pripadla prva sprinterska etapa letošnje dirke po Franciji. Kolesar Alpecin-Deceunincka je v cilju v Bayonnu prehitel Phila Bauhausa in Caleba Ewana. V rumeni majici po tretjem dnevu ostaja Adam Yates, medtem ko njegov kolega pri UAE Team Emirates Tadej Pogačar ob kar dveh menjavah kolesa danes ostaja drugi.

Kot so ob večkratnih tehničnih težavah danes poročali številni, so imeli kolesarji težave s predrtimi gumami. Ob večjem številu menjav koles v San Sebastianu/Donostii je Kazahstanec Aleksej Lucenko med menjavo kolesa pokazal, da so nepridipravi na cesto znova odvrgli risalne žebljičke, ki so že ob zaključku druge etape v istem mestu zakrivili kopico predrtih gum. (STA)

(foto: Twitter TDF)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča