četrtek, 25 aprila, 2024
DomaKronikaPijan pobegnil, spet kvazi elektro nateguni

Pijan pobegnil, spet kvazi elektro nateguni

V torek nekaj pred 15. uro so bili policisti PPP Novo mesto obveščeni, da je na območju Slovenske vasi voznik osebnega avtomobila trčil v ograjo ob stanovanjski hiši in pobegnil s kraja nesreče. Opravili so ogled in ugotovili, da je voznik trčil v ograjo in prometno signalizacijo, ki jo je prav tako poškodoval. Zbrali so obvestila in pobeglega voznika izsledili na domu. Zaradi močne opitosti in zdravstvenih težav so na kraj poklicali reševalce, ki so moškega oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Odredili so strokovni pregled zaradi ugotavljanja psihofizičnega stanja in bodo po
prejemu rezultatov zoper moškega zaradi kršitev uvedli hitri postopek.

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Okoli 20.30 so policisti PP Šentjernej med kontrolo prometa v Dobruški vasi ustavili voznika osebnega avtomobila Renault clio. Med postopkom so ugotovili, da ima na vozilu nameščeni različni registrski tablici, ki sta ukradeni. 40-letnemu kršitelju, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, so zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imel 0,77 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli, o številnih kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče in na tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi tatvine.

Kršitelja pridržali

Policisti PP Krško so okoli 17. ure posredovali zaradi kršitve javnega reda in miru na Kolodvorski ulici, kjer je pijan moški vpil nad žensko in jo žalil. 38-letni kršitelj ni upošteval ukazov policistov in je s kršitvijo nadaljeval, zato so mu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršenja javnega reda in miru mu bodo izdali plačilni
nalog.

Drzna tatvina

Na dvorišče stanovanjske hiše na Stražnjem vrhu na območju PP Črnomelj so se okoli 11. ure pripeljali neznanci. S pretvezo, da si ogledujejo lokacije za postavitev drogov električne napeljave, so iz hiše zvabili oškodovanca.
Eden izmed storilcev je v tem času vstopil v hišo, pregledal prostore in našel ter odtujil denar in dve pištoli. Okoliščine tatvine policisti še preiskujejo.

Prejšnji članek
Naslednji članek
Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča