Pijan pobegnil z nesreče, spet prevaranti

0
1362

Policisti PP Črnomelj so bili nekaj po 16. uri obveščeni o prometni nesreči v Vranovičih, kjer naj bi voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje po levi trčil v avtomobil, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 36-letni voznik. Policisti so na podlagi opisa vozila voznika belega Renault clio ustavili in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 67-letnemu kršitelju, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,57 miligramov alkohola, so odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog v višini 1520 evrov in izrekli 16 kazenskih točk.

Nezakonito pobirali prispevke
Sevniški policisti so v dopoldanskih urah v bližini trgovskega centra izsledili štiri državljane Romunije, ki so nezakonito pobirali prostovoljne prispevke pod pretvezo, da zbirajo denar za gluhe osebe in otroke. Kršiteljem so policisti izrekli globo in o nezakonitem ravnanju seznanili pristojno sodišče. Iste osebe, ki so se prevažale z osebnim avtomobilom Audi A4 črne barve, nemških registrskih oznak, so pri nezakonitem pobiranju prispevkov popoldne v bližini trgovskega centra v Brežicah izsledili tudi policisti PP Brežice. Odpeljali so jih na policijsko postajo, jim izrekli globe in o kršitvah seznanili sodišče.
Na območju Policijske uprave Novo mesto občasno prejmemo obvestila o kršitvah, povezanih z nedovoljenim zbiranjem prispevkov. V nekaterih primerih gre za beračenje, ko osebe na vsiljiv ali žaljiv način koga nadlegujejo za denar ali druge materialne dobrine. Ob nezakonitem pobiranju prostovoljnih prispevkov se osebe pogosto predstavljajo za predstavnike humanitarnih organizacij. S pretvezami o pobiranju prispevkov za bolne osebe pri ljudeh želijo vzbuditi sočutje in se na ta način okoristiti. Policisti ugotavljajo, da kršitelji poleg neupravičenega pobiranja prispevkov večkrat ljudi tudi ogoljufajo pri vračilu denarja. Občanom svetujemo, naj bodo pozorni ali imajo te osebe ustrezna dovoljenja upravne enote. V nasprotnem primeru naj jim denarja ne izročajo in takoj obvestijo policiste na številko 113.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj