četrtek, 18 aprila, 2024
DomaKronikaPijan trčil v hišo, ukradli golfa, rop

Pijan trčil v hišo, ukradli golfa, rop

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 73 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 245 klicev.

Z 1,3 promili alkohola trčil v hišo

O prometni nesreči v naselju Preloge na območju Mokronoga smo bili obveščeni ob 21.30. Policisti PP Trebnje so opravili ogled in ugotovili, da je 20-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v stanovanjsko hišo. Lažje poškodovanega 20-letnega potnika, ki je sedel na prednjem sedežu, so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti so še ugotovili, da je voznik vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,65 miligramov alkohola. Zoper povzročitelja nesreče bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

Voznik električnega skiroja z 1,7 promili alkohola

V noči na 30. 9. so nas iz bolnišnice obvestili, da oskrbujejo moškega, ki si je poškodoval glavo pri padcu z električnim skirojem. Policisti PP Krško so zbrali obvestila in ugotovili da je 24-letnik vozil skiro po pločniku iz smeri Leskovške ceste proti Gubčevi ulici, pri prečkanju zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad skirojem in padel. Kršitelju, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,82 miligramov alkohola, bodo izdali plačilni nalog v višini 1.280 evrov.

KRIMINALITETA

Zloraba znamenj za pomoč in nevarnost

Ob 15.37 smo prejeli anonimno obvestilo, da naj bi bila v eni izmed cerkva na območju Semiča nastavljena bomba. Nemudoma je bilo na kraj napotenih več policistov, ki so zavarovali širše območje dveh cerkva, evakuirali ljudi, ki so se nahajali v enem objektu in zaprli dovozne ceste. S pomočjo vodnika so s službenim psom za iskanje eksploziva pregledali objekte in okolico in ugotovili, da eksplozivnega sredstva ni bilo in ni nevarnosti za ljudi. Policisti in kriminalisti nadaljujejo z intenzivno preiskavo in aktivnostmi za izsleditev osumljenca kaznivega dejanja Zlorabe znamenj za pomoč in nevarnost.

Zloraba znamenj za pomoč in nevarnost (309. člen KZ-1) (1) Kdor zlorabi znamenje za pomoč ali znamenje za nevarnost ali neutemeljeno kliče na pomoč ali lažno sporoči, da grozi nevarnost in s tem povzroči, da so državni organi ali druge pristojne organizacije ukrepale brez potrebe ali neupravičeno uporabile sredstva sistema zaščite, reševanja in pomoči, se kaznuje z zaporom do treh let. (2) Če je bilo z dejanjem iz prejšnjega odstavka preprečeno ali ovirano delo pravosodnih ali drugih državnih organov in je bila s tem preprečena storitev uradnega dejanja ali povzročena večja premoženjska škoda, se storilec kaznuje z zaporom do petih let.

Prijeli tatici

Krške policiste so okoli 16. ure poklicali na pomoč in prodajalne v Krškem, kjer naj bi neznanci odtujili več kosov oblačil in pobegnili. Takoj so se odzvali in podlagi opisa v bližini izsledili in prijeli dve storilki. Zasegli so jima ukradene predmete in jih vrnili osebju prodajalne. Zoper osumljenki bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Vlomi in tatvine

Med 20. in 21. uro je s parkirnega prostora gostinskega lokala v Žužemberku nekdo odtujil osebni avtomobil Volkswagen golf, kovinsko sive barve, registrskih oznak NM DT-168. Vozilo je bilo odklenjeno, v njem pa kontaktni ključi.

V noči na 29. 9. je na Biču nekdo vstopil v prostore podjetja in odtujil ročni cirkular, električno vbodno žago in električni brusilni stroj.

V Brežicah je neznanec iz kleti večstanovanjske stavbe odtujil gorsko kolo znake Scott scale, rumene barve. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 2.400 evrov.

Rop

Šentjernejski policisti preiskujejo okoliščine roparske tatvine. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih so na območju Ledeče vasi v noči na 30.9. trije neznanci vstopili v odklenjeno stanovanjsko hišo in oškodovancu odtujili denar.

Prejšnji članek
Naslednji članek
Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča