torek, 18 junija, 2024
DomaKronikaPijan ukradel avto in ga močno poškodoval

Pijan ukradel avto in ga močno poškodoval

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 23. 6. in 26. 6. posredovali v 211 nujnih primerih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, lahke telesne poškodbe, goljufije, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreč pri delu, iskanja pogrešane osebe, požarov, sprožitve signalno varnostne naprave in nedovoljenih prehodov državne meje.

Prijeli tatu avtomobila

25. 6. okoli 7. ure je oškodovanec obvestil policiste, da mu je med 5.30 in 7. uro, ko je opravljal košnjo, nekdo odtujil osebni avtomobil s prikolico, parkiran ob travniku. Avtomobil je bil odklenjen, v njem pa kontaktni ključi. Kmalu je bil v kraju Trnovec najden avtomobil, ki je bil močno poškodovan. Policisti so ugotovili, da je kaznivega dejanja tatvine osumljen 18-letnik, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Storilec je odtujil osebni avtomobil in vozil po gozdni poti in travniku, kjer je izgubil oblast nad vozilom, se večkrat prevrnil in lažje poškodoval. Policisti so še ugotovili, da je vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,64 miligramov alkohola. O kršitvah cestno prometnih predpisov bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče in ga ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja odvzema motornega vozila.

Nasilnež grozil policistom

25. 6. popoldne so brežiški policisti prejeli klic na pomoč, ker naj bi v okolici Brežic pijan moški razbijal po hiši in ogroža svojce. Ob prihodu policistov jim je nasilnež poskušal preprečiti izvedbo postopka in jim grozil z dvema nožema, ki jih je imel v rokah. Zoper njega so uporabili prisilna sredstva, mu odvzeli noža, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Okoliščine še preverjajo in bodo po zaključeni preiskavi podali kazensko ovadbo zoper 44-letnega osumljenca, ki so ga v preteklosti že obravnavali zaradi kaznivih dejanj z elementi nasilja.

Poziv morebitnim očividcem prometne nesreče

Policisti PP Brežice obravnavajo prometno nesrečo z udeležbo voznika električnega skiroja in voznika osebnega avtomobila, ki naj bi se zgodila 14. 6. ob 14.30 v krožnem križišču pri bencinskem servisu v Šentlenartu. V nesreči se je voznik električnega skiroja lažje poškodoval. Izjavi obeh udeleženih voznikov o okoliščinah nesreče se razlikujejo, zato pozivajo morebitne očividce, da pokličejo na PP Brežice na številko 07 466 03 00, na 113 ali naj se osebno oglasijo na PP Brežice.

Vlomi in tatvine

Na parkirnem prostoru v Dolenjem Boštanju je 23. 6. nekdo vlomil v prtljažnik osebnega avtomobila in odtujil rezervno kolo, dva kompleta prve pomoči in osebne predmete. Lastnica ocenjuje, da je oškodovana za 500 evrov.

Z dvorišča stanovanjske hiše v Dolenji vasi na območju PP Novo mesto je v noči na 24. 6. nekdo odtujil kolo z motorjem Tomos APN 6.

V Kostanjevici na Krki je med 22. 6. in 24. 6. nekdo odtujil čoln rjave barve, dolg pet metrov, ki je bil ob reki Krki privezan na obrežje.

V Brežicah je neznanec vlomil v nenaseljeno stanovanjsko hišo. Odtujil ni ničesar, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

V noči na 25. 6. je v Dolenjem Gradišču pri Šentjerneju nekdo vlomil v objekt društva in odtujil opremo in pripomočke za peko na žaru v vrednosti okoli 600 evrov.

V naselju Srednik na območju PP Sevnica je 25. 6. popoldne neznanec vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil ni ničesar, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

Kršitelja pridržali

Policisti PP Črnomelj so v noči na 24. 6. posredovali na javni prireditvi v Črnomlju. Trije kršitelji z območja Črnomlja, ki so bili pod vplivom alkohola, niso upoštevali navodil in ukazov uslužbencev zasebno varnostne službe, zato so zoper njih uporabili prisilna sredstva in jih obvladali. Dva so odpeljali v prostore za pridržanje, vsem pa bodo zaradi kršitev javnega reda in miru izdali plačilni nalog, so še sporočili s PU Nm.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča