ponedeljek, 4 marca, 2024
DomaKronikaPijan v nesrečo, napad s kolom, vlomi, ilegalci

Pijan v nesrečo, napad s kolom, vlomi, ilegalci

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 76 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 268 klicev. Obravnavali so 11 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 17-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih.

Povzročitelj nesreče z dvema promiloma alkohola

Nekaj pred 23. uro so bili trebanjski policisti obveščeni o prometni nesreči na Slakovi ulici v Trebnjem. Opravili so ogled in ugotovili, da je 29-letni voznik avtomobila Renault clio zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v podporni zid. Kršitelj, ki se v nesreči ni poškodoval je imel v litru izdihanega zraka 1,00 miligrama alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

V prvih šestih mesecih so policisti na območju Policijske uprave Novo mesto pri obravnavah prometnih nesreč ugotovili, da je bilo 69 povzročiteljev nesreč pod vplivom alkohola, kar glede na vse obravnavane prometne nesreče
predstavlja 13% in je za en odstotek višji kot v enakem obdobju preteklega leta. Povprečna stopnja alkohola pri povzročiteljih je znašala 1,42 grama alkohola na kilogram krvi in je prav tako višja od preteklega leta, ko je bila 1,35 grama alkohola na kilogram krvi. Najpogostejši vzroki prometnih nesreč, ki so jih povzročili alkoholizirani vozniki, so bili neprilagojena hitrost, nepravilna stran in smer vožnje in nepravilni premik z vozilom.

Napadel ga je s kolom

V noči na 16. 7. so policisti PP Novo mesto posredovali v naselju Pot v Gaj, kjer naj bi prišlo do pretepa. Takoj so se odzvali, vzpostavili javni red in mir in ugotovili, da je prišlo do spora med 54-letnim in 39-letnim moškim, ki sta v sorodu. Mlajši je starejšega z lesenim kolom večkrat udaril po glavi in ga huje poškodoval. Žrtev so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti okoliščine še preiskujejo, zoper nasilneža bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Vlomi in tatvine

V kraju Jelševec je v noči na 15. 7. nekdo vlomil v gospodarski objekt in odtujil dve motorni žagi. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 900 evrov.

V noči na 15. 7. je na območju Selske Gore neznanec vlomil v garažo stanovanjske hiše in odtujil otroški kros motor, električni podaljšek in senzorsko luč. Škode je za okoli 1100 evrov.

S strehe lesenega objekta v Brežicah je v noči na 15. 7. nekdo odtujil okoli tri metre bakrenih odtočnih cevi.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Blatnika pri Črmošnjicah (PP Črnomelj) izsledili in prijeli pet državljanov Pakistana, tri državljane Sudana in dva državljana Afganistana, pri Mihovem
(PP Šentjernej) dva državljana Maroka, v Dolenjskih Toplicah državljana Maroka, v Bukošku (PP Brežice) državljana Afganistana, na območju Brezine (PP Brežice) dva državljana Irana in v Črnomlju sedem državljanov Afganistana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča