četrtek, 25 aprila, 2024
DomaKronikaPijan v visoko Temenico, rešil ga je voznik drugega vozila

Pijan v visoko Temenico, rešil ga je voznik drugega vozila

Policisti na številki 113 so bili nekaj minut po 19. uri obveščeni, da je na cesti od Grma proti Štefanu voznik zapeljal v reko Temenico. Na kraj so bili napoteni prometni policisti in gasilci. Po prvih ugotovitvah ogleda, je 63-letni voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje preblizu desnemu robu zapeljal s ceste v reko. Voznika je iz vozila (nad gladino vode je bila samo še streha vozila) rešil voznik, ki je videl nesrečo, se ustavil in 63-letniku pomagal iz vode. Voznik je pred prihodom policistov odšel iz kraja, nekaj pred deseto uro zvečer so ga našli na domu. Voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, avtomobil pa je že nekaj let neregistriran, zato so policisti odvzeli registrske tablice. Opravljen preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,72 mg/l alkohola v izdihanem zraku.

V Prečni pri Novem mestu je popoldne med igro šestletnik stekel na cesto in se zaletel v kombi, ki ga je mimo peljal 31-letni voznik. Kombi je otroku z desnim kolesom zapeljal čez stopalo. Poškodovanega otroka so starši odpeljali v bolnišnico, kjer so ugotovili, da ima zlomljeno stopalnico. Ogled kraja so opravili prometni policisti in 31-letnemu vozniku odredili preizkus alkoholiziranosti, ki ni pokazal prisotnosti alkohola, prav tako je bil negativen test na mamila. Policisti odgovornost za prometno nesreči pripisujejo neprevidnosti med igro.

Vlomi in tatvine
Zjutraj so v župnišču v Veliki Dolini ugotovili, da so jim neznanci v noči iz četrtka na petek vlomili. Brežiški policisti so opravili ogled in ugotovili, da so neznanci odnesli okoli dvesto evrov denarja ter naredili še dodatnih dvesto evrov škode na vratih.

V zadnjem tednu dni so neznanci vlomili v vikend na Ravniku. Trebanjski policisti so ugotovili, da so vlomilci pregledali prostore, odnesli pa tri senzorske luči izpod nadstreška vikenda. Lastnikom so naredili za okoli petdeset evrov škode.

V Trsteniku so ponoči vlomili v poslovne prostore in odnesli trideset evrov gotovine, povzročili pa za nekaj sto evrov škode na vratih prostorov.

Odpeljali so ga v zapor
Krški policisti so zvečer v mestu izsledili 36-letnika, za katerim je bilo razpisano iskanje ker bi moral na prestajanje kazni zapora zaradi premoženjskih kaznivih dejanj. Predali so ga pravosodnih policistom novomeških zaporov.

Mejne zadeve in tujci
Črnomaljski policisti so dopoldne v naselju Zapudje prijeli štiri tujce, ki so v Slovenijo prišli nezakonito (domnevno trije državljani Afganistana in državljan Irana). V bližini Tribuč so popoldne prijeli sedem tujcev, domnevnih državljanov Afganistana (med njimi dve ženski in otrok), ki so nezakonito vstopili v Slovenijo. Postopki s tujimi državljani še niso zaključeni.

Na Obrežju zasegli avtodom
Na mejni prehod za mednarodni promet Obrežje se je zvečer na izstop iz države z avtodomom pripeljal 51-letni državljan Hrvaške. V postopku mejne kontrole so policisti ugotovili, da uporablja ponarejeno romunsko vozniško
dovoljenje. Avtodom italijanskih registrskih tablic so mu zasegli in ga kazensko ovadili zaradi ponarejene listine, hkrati pa uvedli še postopek o prekršku, ker je vozil vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

Pes ugriznil mimoidočega
Zjutraj je lastnica večjega psa mešanca privezala na ograjo pred trgovino, sama pa odšla v trgovino. V času njene odsotnosti je pes v roko ugriznil sprehajalca in ga lažje poškodoval. Poškodbo so oskrbeli v novomeški bolnišnici, policisti pa so lastniku psa napisali plačilni nalog.

Kršitve javnega reda in miru
Policisti so dopoldne intervenirali v okolici Novega mesta zaradi prijave glasne glasbe. Kršitelju so napisali plačilni nalog. Nekaj minut zatem, ko so policisti odšli iz kraja, je isti prijavitelji ponovno prijavil predvajanje glasne glasbe. V drugem primeru so policisti ugotovili, da to ne drži in so prijavitelju napisali plačilni nalog zaradi lažne naznanitve
prekrška zoper javni reda in mir.

Nekaj pred deseto uro zvečer so policisti ponovno intervenirali zaradi prijave glasne glasbe (na istem območju). Policisti so napisali plačilni nalog 27-letniku, ki je na zasebni zabavi preglasno igral na klaviature.

Brežiške policiste so v noči iz petka na soboto dvakrat klicali v splošno bolnišnico Brežice zaradi pijanega pacienta, ki je razgrajal in ob nudenju zdravniške pomoči odrival in žalil zdravstveno osebje. Ob prvem prihodu je lepa beseda mesto našla in se je pomiril, zato so ga policisti opozorili. Po njihovem odhodu pa je s kršitvijo nadaljeval, z vpitjem zbudil cel oddelek, zato so ga vklenili in odpeljali na počitek na policijsko postajo. Zraven bo dobil še dva plačilna naloga: zaradi kršitve javnega reda in miru ter neupoštevanja policistovega ukaza, da naj s kršitvijo preneha, so še  sporočili s PU NM.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča