petek, 29 marca, 2024
DomaKronikaPijan vijugal po cesti, ukradli pokrove jaškov

Pijan vijugal po cesti, ukradli pokrove jaškov

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 54 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 178 klicev. Obravnavali so prometno
nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami, pet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in zasegli vozila trem kršiteljem cestno prometnih predpisov, ki niso imeli veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi devetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, poškodovanja tuje stvari in tatvin. Posredovali so zaradi nezakonitih prehodov državne meje.

Pod vplivom alkohola vijugal po cesti

Policisti PP Dolenjske Toplice so bili okoli 19.30 obveščeni o nevarni vožnji voznika osebnega avtomobila, ki naj bi peljal iz smeri Lašč proti Dvoru, vijugal po vozišču in ogrožal druge udeležence v prometu. Na podlagi opisa so voznika izsledili in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 42-letni kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 0,96 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvi z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Tatvina

Na Seidlovi cesti v Novem mestu je neznanec odtujil šest litoželeznih jaškov in poškodoval optični kabel. Policisti okoliščine še preiskujejo.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Loč (PP Brežice) izsledili in prijeli sedem državljanov Kube. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča