sobota, 20 julija, 2024
DomaKronikaPijan z ukradenim avtom v ograjo. Številni vlomi.

Pijan z ukradenim avtom v ograjo. Številni vlomi.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 7. 7. in 10. 7. posredovali v 241 nujnih primerih. Posredovali so zaradi 42-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in dva kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj groženj, prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu, požara, iskanja pogrešane osebe, požara, najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev, sprožitev signalno varnostnih naprav in nedovoljenih prehodov državne meje.

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola

Policisti PP Krško so bili 9. 7. okoli 18. ure obveščeni, da naj bi na Drnovem voznik osebnega avtomobila trčil v ograjo ob stanovanjski hiši in odpeljal s kraja. Na podlagi opisa so policisti 29-letnega voznika izsledili in ustavili v Kerinovem Grmu. Med postopkom so ugotovili, da je kršitelj nesrečo povzročil z ukradenim avtomobilom VW golf, zato so mu vozilo zasegli. 29-letnik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 1,01 miligramov alkohola. Zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog so mu odredili preizkus, ki ga je odklonil. O številnih kršitvah cestno prometnih predpisov bodo seznanili pristojno sodišče in na tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja tatvine.

Vlomi in tatvine

V Žužemberku je med 6. 7. in 7. 7. nekdo iz rezervoarjev tovornega vozila in delovnega stroja iztočil in odtujil okoli 240 litrov goriva.

S parkirnega prostora na Ljubljanski cesti v Novem mestu je 7. 7. popoldne neznanec odtujil VW golf bele barve, registrskih oznak LJ 592-KZ. Vozilo je bilo odklenjeno, v njem pa kontaktni ključi.

Na delovišču v Novem mestu je med 7. 7. in 8. 7. nekdo iz dveh premičnih semaforjev odtujil akumulatorja. Izvajalca del je oškodoval za 600 evrov.

Na parkirnem prostoru v naselju Gomila na območju PP Trebnje je v noči na 8. 7. nekdo vlomil v osebni avtomobil in iz denarnice pod sedežem odtujil denar in bančne kartice, s katerimi je opravil dva dviga gotovine na bankomatih. Z vlomom in tatvino je lastnika oškodoval za okoli 1.300 evrov.

Med 7. 7. in 8. 7. je na Trški Gori v Novem mestu neznanec vlomil v počitniško hišo in odtujil kosilnico, motorno žago, okoli 130 litrov goriva in orodje. Z vlomom in tatvino je lastniku povzročil za okoli 2.500 evrov škode. Prav tako na Trški Gori je med 7. 7. in 8. 7. nekdo s strehe objekta odtujil okoli 15 metrov bakrenih žlebov in 12 metrov odtočnih cevi. Lastnico je oškodoval za 1.500 evrov.

S pašnika v Osrečju na območju PP Šentjernej je v noči na 8. 7. nekdo odtujil dve ovci.

V noči na 9. 7. je v Črnomlju neznanec vlomil v delavnico podjetja in odtujil večjo količino bakrenih izdelkov. Okoliščine policisti še preiskujejo.

V Gorenji Brezovici na območju Šentjerneja je med 8. 7. in 9. 7. nekdo vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil zlat nakit in ročne ure. Lastnica ocenjuje, da je škode za okoli 2.000 evrov.

V kraju Rihpovec na območju PP Trebnje je v noči na 9. 7. neznanec vlomil v dva osebna avtomobila in odtujil denar iz treh denarnic, ki jih je našel v avtomobilih.

9. 7. je v kraju Vrh pri Ljubnu nekdo vlomil v počitniško hišo in odtujil nahrbtno kosilnico.

Kršitelja pridržali

Policiste PP Novo mesto so bili 7. 7. popoldne obveščeni, da na Šegovi ulici v Novem mestu pijan moški krši javni red in mir. 58-letni kršitelj se tudi po prihodu policistov ni pomiril in ni upošteval ukazov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev mu bodo izdali plačilni nalog.

Zaradi kršitve javnega reda in miru v naselju Gazice so 7. 7. zvečer posredovali tudi brežiški policisti. Kršitelj, ki je bil pod vplivom alkohola, ni upošteval opozoril in ukazov policistov in je nadaljeval s kršenjem javnega reda in miru, zato so mu odvzeli prostost in ga pridržali. Zaradi kršitev mu bodo izdali plačilni nalog.

Policiste PP Krško so 9. 7. v jutranjih urah poklicali na pomoč iz naselja Pleterje, kjer naj bi pijan moški na terasi gostinskega lokala razmetaval stole in goste spodbujal k pretepu. Policisti so 18-letnemu kršitelju, ki ni upošteval opozoril in ukazov, odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru so mu izdali plačilni nalog.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča