sobota, 27 julija, 2024
DomaKronikaPijan z ukradenim avtom v ograjo

Pijan z ukradenim avtom v ograjo

V sredo nekaj po 20. uri so bili brežiški policisti obveščeni, da je v Ponikvah pijan voznik osebnega avtomobila trčil v ograjo ob stanovanjski hiši in grozil občanom. Opravili so ogled in ugotovili, da je 23-letni voznik iz Ponikev zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v ograjo. Povzročitelj, ki se je v nesreči lažje poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 0,82 miligramov alkohola. Med postopkom je bilo ugotovljeno, da je vozil osebni avtomobil znamke Daewoo, hrvaških registrskih oznak, ki je bil ukraden na območju Hrvaške. Avtomobil so mu zasegli in nadaljujejo s preiskavo in ugotavljanjem okoliščin kaznivega dejanja tatvine in groženj. Zaradi kršitev mu bodo izdali plačilni nalog, na sodišče naslovili obdolžilni predlog in ga ovadili na pristojno tožilstvo.

Kršitelju zasegli kombi

Policisti PP Novo mesto so okoli 20. ure na Kandijski cesti ustavili voznika kombija VW transprorter. Med postopkom so ugotovili, da 24-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, na vozilu pa so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Kombi so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Kršitelja pridržali

V noči na 20. 7. so brežiške policiste poklicali na pomoč iz bencinskega servisa na območju Brežic, kjer se je kršitelj nedostojno vedel do osebja, nadlegoval je obiskovalce in razbijal inventar. 19-letnik se tudi po prihodu policistov ni pomiril in ni upošteval ukazov, zato so mu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru mu bodo izdali plačilni nalog, so sporočili s PU Nm.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča