četrtek, 25 aprila, 2024
DomaKronikaPijana nad policista

Pijana nad policista

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 8. 10. in 11. 10. posredovali v 145 nujnih primerih.

O prometni nesreči na cesti med Otočcem in Paho so bili obveščeni 10. 10. nekaj pred 7. uro. Policisti PPP Novo mesto so ugotovili, da je 26-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti na spolzki cesti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in se prevrnil. Hudo poškodovanega 24-letnega potnika v vozilu so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Zoper povzročitelja nesreče bodo policisti podali kazensko ovadbo zaradi nevarne vožnje v cestnem prometu.

Kršiteljico in kršitelje pridržali

Policisti PP Brežice so 8. 10. nekaj po 20.30 na območju Župelevca opravljali kontrolo prometa in ustavili osebni avtomobil znamke Škoda. 43-letni voznici so zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus, v litru izdihanega zraka je imela 1,14 miligramov alkohola (2,4 g/kg). Kršiteljica ni upoštevala ukazov policistov, v postopek pa se je vmešal tudi 47-letni potnik v njenem vozilu, ki je policistu poskušal preprečiti izvedbo postopka, policista je žalil, mu grozil in ga udaril, zato so zoper oba uporabili prisilna sredstva, ju obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zoper kršiteljico bodo vložili obdolžilni predlog, zoper 47-letnega osumljenca pa na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi.

V noči na 10. 10. so policisti med kontrolo prometa v Metliki ustavili voznika osebnega avtomobila in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 45-letnemu kršitelju, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,72 miligramov alkohola, so odvzeli vozniško dovoljenja in mu odvzeli prostost. Med postopkom je kršitelj žalil policiste in ni upošteval opozoril in ukazov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje.

Brežiški policisti so v noči na 10. 10. na območju Bizeljskega ustavljali voznika osebnega avtomobila. Kršitelj znakov policistov ni upošteval in je s pospešeno hitrostjo nadaljeval z vožnjo. V Stari vasi na Bizeljskem je avtomobil ustavil in poskušal peš pobegniti. Policisti so ga prijeli, obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola so mu odredili preizkus, ki ga je odklonil, prav tako je odklonil strokovni pregled. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in o kršitvah z obdoložilnim predlogom seznanili sodišče.

Vlomi in tatvine

V noči na 8. 10. je na dvorišču stanovanjske hiše na Šentjernejski cesti v Novem mestu neznanec vlomil v osebni avtomobil in odtujil električno ročno orodje. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 300 evrov.

V Prečni na območju Novega mesta je v noči na 9. 10. nekdo skozi okno vlomil v gostinski lokal in odtujil menjalni denar in tobačne izdelke. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 800 evrov škode.

V okolici Kostanjevice na Krki je nekdo z dvorišča stanovanjske hiše odtujil zunanjo enoto toplotne črpalke in lastnico oškodoval za 3.000 evrov.

V Homu na območju PP Trebnje je v noči na 10. 10. neznanec skozi vrata vlomil v nenaseljen objekt. Odtujil ni ničesar, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

Policisti PP Krško so 10. 10. nekaj pred 14. uro prejeli več klicev na pomoč s Ceste krških žrtev, kjer naj bi pijan moški razgrajal in razbijal inventar v stanovanju, kasneje pa kršil javni red in mir tudi v gostinskem lokalu. Takoj so odšli na kraj, vzpostavili javni red in mir, 23-letnega kršitelja, ki je bil pod vplivom alkohola, obvladali in odpeljali v
prostore za pridržanje. Zaradi kršitev mu bodo izdali plačilni nalog.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje med 8. 10. in 11. 10. na območju Velike Doline (PP Brežice) izsledili in prijeli dva državljana Irana, v Ziljah (PP Črnomelj) 12 državljanov Afganistana, v Butoraju (PP Črnomelj) štiri državljane Afganistana, v Preloki (PP Črnomelj) dva državljana Afganistana in na območju Rosalnic (PP Metlika) dva državljana Kosova. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča