Pijana za volanom, trije vlomi, 15 ilegalcev

0
537

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 63 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 217 klicev. Obravnavali so tri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda in zasegli vozila dvema
kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki nista imela veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi 12-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so
obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nezakonitih prehodov državne meje.

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Policisti PP Krško so nekaj po 20. uri med kontrolo prometa na Senovem ustavili voznika osebnega avtomobila Daewoo matiz. Med postopkom so ugotovili, da 57-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je pod vplivom alkohola. V litru izdihanega zraka je imel 0,61 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Vijugal po vozišču

Okoli 22. ure so bili novomeški policisti obveščeni o nevarni vožnji voznika osebnega avtomobila, ki naj bi v Novem mestu vijugal po vozišču. 57-letnega voznika so izsledili in mu zaradi očitnih znakov
alkoholiziranosti odredili preizkus. Kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 0,92 miligramov alkohola. Prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo, odvzeli vozniško dovoljenje in o kršitvi z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Vlomi in tatvine

Z dvorišča podjetja v Krškem je med 22. 6. in 26. 6. nekdo odtujil štiri akumulatorje in vlečno sedlo. Podjetje je oškodovano za 1200 evrov.

V Črnomlju je med 23. 6. in 26. 6. neznanec skozi priprto okno vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil denar in nakit. Lastnico je oškodoval za 800 evrov.

V naselju Raka na območju Krškega je okoli 22. ure nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in vlomil v stanovanjsko hišo. Okoliščine kaznivega dejanja policisti še preiskujejo.

Nedovoljeno prestopili državno mejo

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje v okolici krajev Butoraj, Adlešiči, Božakovo in Metlika izsledili in prijeli tri državljane Bangladeša, dva državljana Albanije, sedem državljanov Pakistana, tri
državljane Irana, državljana Alžirije in državljana Mjanmara, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Štiri tujce so odpeljali v azilni dom, policijski postopki z ostalimi pa še niso zaključeni.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj