petek, 19 aprila, 2024
DomaKronikaPijanega 20 - letnega srboritega kršitelja vklenili

Pijanega 20 – letnega srboritega kršitelja vklenili

Policisti Policijske uprave Novo mesto so konec minulega tedna posredovali v 169 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 507 klicev. Obravnavali so 19 prometnih nesreč. Posredovali so zaradi 23-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, groženj, prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin.

Kršitelju zasegli avtomobil

Policisti PP Novo mesto so v noči na 15. 4. v Novem mestu kontrolirali voznika osebnega avtomobila Seat vario, ki sprva ni upošteval znakov policistov in je nadaljeval z vožnjo. Med postopkom so ugotovili, da 20-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,34 miligramov alkohola. 20-letnik je kršil javni red in mir, ni upošteval ukazov policistov in se je nedostojno vedel ter poskušal pobegniti s kraja. Zoper njega so uporabili prisilna sredstva in ga obvladali. Zasegli so mu avtomobil in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Nasilnežu prepoved približevanja

Policisti PP Šentjernej so v noči na 15. 4. posredovali zaradi nasilja v družini v zasebnem prostoru. Ugotovili so, da je pijan nasilnež z nožem grozil družinskim članom in jim onemogočal prosto gibanje. Zavarovali so žrtve nasilja, 38-letnemu nasilnežu izrekli prepoved približevanja družinskim članom in ga ovadili na pristojno tožilstvo. O izrečenem ukrepu so obvestili preiskovalnega sodnika, ki bo presodil o podaljšanju ukrepa.

Vlomi in tatvine

Na Ljubljanski cesti v Novem mestu je v noči na 14. 4. nekdo vlomil v poslovne prostore in odtujil prazno prenosno blagajno. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 850 evrov škode.

V naselju Zapuže na območju PP Šentjernej je med 13. 4. in 14. 4. neznanec vlomil v kmetijski objekt in odtujil motokultivator s priključki. Lastnika je oškodoval za okoli 2.000 evrov.

Iz garaže stanovanjskega bloka na Seidlovi cesti v Novem mestu je 14. 4. zvečer nekdo odtujil moped znamke Longjia Roma 25 registrskih oznak NM 8D-J4.

V naselju Muhaber na območju PP Novo mesto je v noči na 15. 4. neznanec na dvorišču stanovanjske hiše iz odklenjenega kombija odtujil baterijsko orodje in lastnika oškodoval za 3.000 evrov.

Med 15. 4. in 16. 4. je na parkirnem prostoru na Brezovici pri Mirni nekdo z ostrim predmetom poškodoval pokrov in prednjo masko avtomobila. Po oceni lastnika je škode za okoli 2.000 evrov.

Med 14. 4. in 16. 4. je na območju Semiča nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in odtujil nekaj kosov orodja. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 400 evrov.

V noči na 17. 4. je na Resslovi ulici v Novem mestu neznanec vlomil v prodajalno in odtujil menjalni denar. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 1.000 evrov škode.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča