sreda, 1 maja, 2024
DomaKronikaPijanemu zaradi lažne prijave plačilni nalog

Pijanemu zaradi lažne prijave plačilni nalog

Policisti PU Nm so med vikendom obravnavali 41 dogodkov s področja javnega reda. Od tega je bilo šestnajst kršitev javnega reda in miru na javnem kraju in ena v zasebnem prostoru.

V petek, nekaj pred polnočjo, so sevniški policisti obravnavali kršitev javnega reda na Trgu svobode – tam naj bi se dve mladoletnici najprej sprli zaradi glasbe, nato pa si izmenjali še nekaj klofut. Pred uvedbo postopka o prekršku se bodo z njima podrobneje pogovorili v prisotnosti staršev.

V soboto dopoldne so policisti iz Šentjerneja obravnavali prijavo kršitev javnega reda in miru v Dobruški vasi. V zaključku so 23-letniku napisali plačilni nalog, za 17-letnika pa prav tako uvedli postopek o prekršku.

V soboto zvečer so policisti napisali plačilni nalog 28 – letnemu državljanu Slovaške, ki je na avtocestnem počivališču Grič  s pestjo udaril 61 – letnega moškega v predel glave. Slednji je zaradi udarca omahnil po tleh. V bližini so bili policisti policijske postaje za izravnalne ukrepe iz Obrežja, ki so dvojico spravili narazen in na kraj poklicali krajevno pristojne policiste iz Brežic, ki so nasilnežu izdali plačilni nalog.

Krški policisti so v soboto, nekaj pred deveto zvečer, posredovali na Titovi cesti na Senovem. Tam se je sprla, nato pa stepla trojica domačinov, starih od 25,  37 in 41 let. Vsem trem so napisali plačilen naloge.

V nedelje zvečer so policisti na Otočcu napisali plačilni nalog zaradi lažne prijave kršitve javnega reda in miru. Nekaj po enajsti uri so policisti prejeli klic o domnevnem pretepu, v katerem naj bi bil 30-letnik poškodovan. Ko so policisti prišli na kraj so ugotovili, da si je močno opit 30-letnik vse skupaj izmislil in so ga kaznovali zaradi lažne prijave, so še sporočili s PU Nm.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča