Pijani 20-letnik z 215 km/h po AC

0
1660

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 54-ih nujnih primerih in na številko 113 prejeli 193 klicev. Obravnavali so tri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in devet prometnih
nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi 13-ih kršitev javnega reda in miru na
javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahkih telesnih poškodb, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi požara in nezakonitih prehodov državne meje.

Policisti Postaje prometne policije Novo mesto so med kontrolo prometa na avtocesti med Dobruško vasjo in Krškim izvajali meritve hitrosti z video nadzornim sistemom Provida. Vozniku osebnega avtomobila Audi A5 so izmerili hitrost 214,8 km/h. 20-letnega kršitelja so ustavili in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imel 0,83 miligramov alkohola. Odpeljali so ga v prostore za pridržanje in o vožnji pod vplivom alkohola z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče. Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov so mu izdali plačilni nalog v višini 1440 evrov in izrekli devet kazenskih točk.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

Šentjernejski policisti so bili včeraj obveščeni, da je 12. 2. v kraju Drama nekdo skozi vrata vlomil v počitniško hišo in odtujil harmoniko. Lastnika je oškodoval za 4000 evrov. Opravili so ogled kraja kaznivega
dejanja, zbrali obvestila in v večernih urah v okolici Šentjerneja dvema osumljencema zasegli ukradeno harmoniko. Glasbilo bodo vrnili oškodovancu in zoper osumljenca na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

V Ulici Ivana Roba v Novem mestu je okoli 12. ure neznanec skozi odprta vrata vstopil v stanovanjsko hišo, preiskal prostore in našel ter odtujil okoli 300 evrov.

V Metliki je med 11. 2. in 13. 2. nekdo vlomil v pomožni objekt ob stanovanjski hiši in odtujil dve motorni žagi ter posodo z gorivom.

Med 10. in 20. uro je v kraju Sela pri Dolenjskih Toplicah neznanec skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je denar in nakit in lastnike oškodoval za okoli 5000 evrov.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nezakoniti prehodi državne meje in poskusi izmika mejni kontroli

Nekaj pred 13. uro je na mejni prehod Obrežje, na vstop v Slovenijo, pripeljal voznik tovornega vozila bolgarskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled tovornega vozila. V tovornem delu so našli šest državljanov Afganistana, ki so se skriti med tovorom skušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so po zaključenem policijskem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Krški policisti so popoldne v Krškem izsledili in prijeli državljana Afganistana, ki je nezakonito prestopil državno mejo. Tujca, ki je zaprosil za mednarodno zaščito, so odpeljali v azilni dom.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj