četrtek, 28 marca, 2024
DomaKronikaPijani za volanom, pijan grozil domačim, poskus vloma

Pijani za volanom, pijan grozil domačim, poskus vloma

V torek okoli 15.30 so občani policiste PP Krško obvestili o nevarni vožnji voznika osebnega avtomobila, ki naj bi na cesti v smeri proti Brestanici vijugal po vozišču in ogrožal druge udeležence v prometu. Takoj so se odzvali, kršitelja izsledili in ustavili. Med postopkom so ugotovili, da ima voznik v litru izdihanega zraka 1,07 miligramov alkohola (2,2 promila). Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Z 1,4 promili alkohola obstal na tirih

Brežiški policisti so bili v noči na 29. 12. obveščeni o prometni nesreči v Šentlenartu, kjer je vozilo obstalo na železniških tirih. Pristojne službe so poskrbele za varnost železniškega prometa, policisti pa so opravili ogled in ugotovili, da je 38-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti na prehodu ceste čez železniško progo izgubil oblast nad vozilom in zapeljal izven vozišča na železniške tire, kjer je z vozilom obstal. Avtomobil so s tirov odstranili gasilci, policisti pa so še ugotovili, da je povzročitelj nesreče vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,66 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Zasegi vozil

Policisti PPP Novo mesto so med kontrolo prometa v Trebnjem ustavili voznika osebnega avtomobila VW golf. Med postopkom so ugotovili, da 59-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je neregistriran in nezavarovan avtomobil, na katerem so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Nekaj pred 14. uro so policisti PP Metlika na regionalni cesti pri Otoku ustavili 40-letnega voznika kombija, ki je prav tako vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Citroen jumper so mu zasegli in zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Policisti PP Črnomelj so med kontrolo prometa pri naselju Zastava ustavili voznika neregistriranega in nezavarovanega avtomobila. Ob preverjanju v evidencah so ugotovili, da 23-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so mu avtomobil zasegli. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog in napisali obdolžilni predlog.

Poskus vloma

Med 17.30 in 19. uro je na območju Šentjošta neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi okna in vrata poskušal vlomiti v stanovanjsko hišo. V objekt mu ni uspelo vstopiti, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z naviranjem oken in vrat.

Kršitelja pridržali

Črnomaljske policiste so okoli 17.30 posredovali zaradi kršitve javnega reda in miru v zasebnem prostoru v okolici Semiča, kjer je pijan kršitelj grozil družinskim članom, jih žalil in se nedostojno vedel. Tudi po prihodu policistov se ni pomiril in ni upošteval njihovih ukazov, zato so mu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev mu bodo izdali plačilni nalog, so še sporočili s PU Nm.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča