Pijani za volanom, pijani doma, vlomilci, ilegalci

0
2699

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 149 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 560 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 13 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki nista imela veljavnih vozniških dovoljenj in pridržali voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola.

Policisti PP Črnomelj so v noči na 16. 11. med kontrolo prometa v Ručetni vasi ustavili voznika osebnega avtomobila in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 25-letni kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 1,0 miligramov alkohola. Ugotovili so še, da vozi neregistriran in nezavarovan avtomobil, na katerem so nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Kršitelju so zasegli tudi vrečko s posušenimi rastlinskimi delci, za katere obstaja sum, da gre za prepovedano konopljo. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.


V noči na 17. 11. so bili metliški policisti obveščeni o prometni nesreči pri Metliki. Opravili so ogled in ugotovili, da je 21-letni voznik osebnega vozil v smeri proti Novem mestu. V ovinku je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v brežino. Avtomobil je po trčenju odbilo na vozišče, kjer se je večkrat prevrnil in obstal na strehi. Lažje poškodovanega povzročitelja, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,40 miligramov alkohola, so reševalci odpeljali v bolnišnico. Zaradi kršitev so mu policisti izdali plačilni nalog.

Sevniški policisti preverjali psihofizično stanje voznikov

Policisti Policijske postaje Sevnica so med 15. 11. in 16.11 preverjali psihofizično stanje voznikov in ugotavljali prekoračitev največje dovoljene hitrosti. Ugotovili so 22 kršitev, povezanih s prekoračitvijo dovoljene hitrosti in pri treh voznikih ugotovili, da vozijo pod vplivom alkohola. 49-letni kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 0,43 miligramov alkohola, pri 46-letni voznici so izmerili v litru izdihanega zraka 0,62 miligramov alkohola, 37-letni voznik pa je imel v litru izdihanega zraka 0,81 miligramov alkohola. Zoper kršitelje so na sodišče naslovili obdolžilni predloge in jim izdali plačilne naloge.

Vlomi in tatvine
V noči na 16. 11. je v Adlešičih nekdo skozi vrata vlomil v poslovne prostore in odtujil okoli 200 evrov.

V kraju Dobe na območju Krškega je med 10. 11. in 16. 11. nekdo skozi vrata vlomil v počitniško hišo. Odtujil ni ničesar, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

Popoldne je v Dolenjem Podborštu pri Trebnjem nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi pritlično okno vlomil v stanovanjsko hišo Odtujil je zlat nakit in lastnike oškodoval za 3500 evrov.

V Gorenji Brezovici je 16. 11. nekdo skozi vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil ni ničesar, z vlomom pa je povzročil za okoli 200 evrov škode.

Novomeške policiste so 16. 11. v večernih urah poklicali na pomoč iz zasebnega prostora v Novem mestu, kjer naj bi pijan moški razgrajal in nadlegoval družinske člane. 31-letni kršitelj se tudi po prihodu policistov ni pomiril in ni upošteval njihovih ukazov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru so mu izdali plačilni nalog.

Prijeli sprovajalko in tujce, ki so nezakonito prestopili državno mejo
Policisti so 15. 11. na avtocesti pri Dobruški vasi, v smeri Ljubljane, ustavili voznico osebnega avtomobila znamke Renault, italijanskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 32-letna državljanka Maroka z dovoljenjem za bivanje v Italiji v avtomobilu prevaža dva državljana Iraka in dva državljana Irana, ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo. Osumljenki kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države so odvzeli prostost in jo bodo s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije pa še niso zaključeni. Štiri tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med opravljanjem nalog varovanja državne meje med 15. 11 in 18. 11. izsledili in prijeli še pet tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo na območju Tribuč, Velike Doline in Cerkelj ob Krki. Policijski postopki s tremi državljani Sirije, državljanom Pakistana in državljanom Kosova še niso zaključeni.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj