Pijani za volanom, rekorder s 3,5 promila

0
996
Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 173 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 613 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in11 prometnih
nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Sedmim voznikom so zaradi kršitve cestno prometnih predpisov zasegli vozila. Posredovali so zaradi 56-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih.
Povzročitelji nesreč pod vplivom alkohola
Novomeški policisti so bili 15. 2. popoldne obveščeni o prometni nesreči na lokalni cesti v Bršljinu. Opravili so ogled in ugotovili, da je voznik kombiniranega vozila pri vožnji vzvratno trčil v parkiran osebni avtomobil.
Povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 1,10 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče. Plačilni nalog so zaradi nepravilno parkiranega vozila izdali tudi vozniku osebnega avtomobila.
16. 2. okoli 19. ure se je zgodila prometna nesreča na cesti med Sevnico in Planino. Po ugotovitvah sevniških policistov je 55-letni voznik osebnega avtomobila zapeljal na nasprotno smerno vozišče in trčil v avtomobil, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljala 44-letna voznica. Povzročitelj nesreče, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru  izdihanega zraka več kot 1 miligram alkohola. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah seznanili sodišče.
V noči na 17. 2. je na Ljubljanski cesti voznik osebnega avtomobila zapeljal s ceste, trčil v prometno signalizacijo in avtobusno postajališče in pobegnil s kraja. Policisti so poškodovano vozilo in voznika izsledili.
33-letni povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 0,62 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.
Kršitelj na avtocesto pod vplivom alkohola
15. 2. zvečer so novomeški prometniki med kontrolo prometa na avtocesti ustavili voznika osebnega avtomobila in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 51-letni kršitelj, ki se je policistom izdajal za drugo osebo, je imel v litru izdihanega zraka 0,89 miligramov alkohola. Odpeljali so ga v prostore za pridržanje in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče. Zasegli so mu tudi avtomobil, ki naj bi bil predmet kaznivega dejanja zatajitve.
Z več kot 3,5 promili alkohola ogrožal udeležence v prometu
Trebanjski policisti so bili 17. 2. okoli 13. ure obveščeni o nevarni vožnji voznika osebnega avtomobila, ki naj bi na cesti med Trebnjem in Dobrničem vijugal po vozišču in ogrožal ostale udeležence v prometu.
Policisti so na podlagi opisa vozila kršitelja izsledili in ustavili. 50-letni voznik, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je neregistriran in nezavarovan avtomobil, je imel v litru izdihanega zraka 1,71 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in o številnih kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.
V soboto iz prometa izločili sedem voznikov, ki so vozili pod vplivom alkohola
Policisti Posebne skupine za nadzor prometa Postaje prometne policije Novo mesto so v soboto preverjali psihofizično stanje voznikov motornih vozil. V nekaj urah so na območju Šentjerneja in Novega mesta ustavili sedem voznikov, ki so imeli v litru izdihanega zraka med 0,34 in 1,29 miligramov alkohola. Vsem so odvzeli vozniška dovoljenja in prepovedali nadaljnjo vožnjo. Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov so jim odvzeli vozniška dovoljenja in na sodišče naslovili obdolžilni predloge.
Za 69 km/h prekoračil hitrost v naselju
Policisti PP Krško so v naselju Veliko Mraševo, kjer je hitrost omejena na 50 km/h, izvajali meritve hitrosti in ugotavljali druge kršitve cestno prometnih predpisov. Ustavili so voznika, kateremu so izmerili hitrost 119
km/h. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvi z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče. Zakon o pravilih cestnega prometa za omenjeno kršitve določa globo v višini 1200 evrov,
kršitelju pa se izreče tudi 18 kazenskih točk.

 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj