četrtek, 25 aprila, 2024
DomaLokalnoPismo staršev: iščemo vrtec za otroka

Pismo staršev: iščemo vrtec za otroka

V naši družbi velikokrat poudarjamo pomen socialnega druženja, a slednje se vse prevečkrat zalomi že na primarni ravni oz. odraščanju otrok, saj nekateri pač ne morejo v vrtec, češ da ni prostora. Ja, so leta ko je t.i. ‘baby boom’ in takrat je prav, da lokalna skupnost to ve in je na slednje pripravljena. Kako je pa v vaši občini z vpisom v vrtec oz. ali sploh imate možnost otroka vpisati v vrtec, ali ga morate peljati v drugo občino oz. si lahko privoščite zasebni vrtec, ali pa varstvo.

Tokrat objavljam pismo staršev z Dolenjske, ki iščeta vrtec za svojega otroka, saj ga očitno v svoji občini ne bosta našla:
‘Ne vem, če ti bo zadeva zanimiva. Gre se za vrtce. Letos je noro polno povsod. Oba sva zaposlena, pa ni nikjer prostega mesta. V naši občini so pa septembra zaprli en oddelek za 7 otrok in sploh nočejo slišati za ponovno odprtje. Verjetno tudi, ker je najin otrok drugi otrok in bi bilo tako njegovo obiskovanje vrtca brezplačno. Poznam še nekaj mamic, ki bi tudi rabile mesto, a morajo iskat drugje. Smo pa preklicali Novo mesto, Semič, Žužemberk. Javni in zasebni vrtci so polni. No zasebnega si tudi ne moremo privoščiti. Babice so že v letih, ali pa je to za slednje prevelik fizični zalogaj.’

Torej, na občinskih veljakih je, da kaj storijo za svoje občane. Zgodba je z Dolenjske. Morda se bodo lokalni politični veljaki našli v obupnem starševskem iskanju vrtca.

Sicer pa se lahko oglasi kakšna gospa, ki je pripravljena paziti in skrbeti za otroka, medtem ko sta davkoplačevalka starša v službi. Pišite nam, na novice@dolenjskanews.com in bomo Vašo ponudbo posredovali staršem.

(foto: arhiv DolenjskaNews)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča