petek, 29 marca, 2024
DomaŠportPLANICA: Jelar prvi, P. Prevc drugi, Lanišek tretji

PLANICA: Jelar prvi, P. Prevc drugi, Lanišek tretji

Na letalnici bratov Gorišek v Planici na prvi od treh tekem so Slovenci potrdili izvrstno formo – Žiga Jelar je prišel do prve zmage v svetovnem pokalu, drugi je Peter Prevc, tretji Anže Lanišek, četrti pa Timi Zajc.

Jelar je bil blizu zmagi že v Oberstdorfu (2. mesto), na domači letalnici pa mu je končno uspelo, z osebnim rekordnim skokom v finalu (239,0 m) proslavlja uspeh kariere. Jelar je z današnjo zmago obenem prevzel tudi vodstvo v boju za mali globus za polete, ima 20 točk prednosti pred Zajcem in 30 pred svetovnim rekorderjem Avstrijcem Stefanom Kraftom (450,3), ki je bil danes šesti.

Izjave po tekmi

Žiga Jelar: “Danes slavim svojo prvo zmago v karieri v domači Planici in to, da sem lahko stal zraven dveh svojih kolegov in Timija je res prava pravljica. Mislim, da če jutri vsak pokaže, to kar zna najbolje, si lahko obetamo nove stopničke, treba se bo le dobro osredotočiti na skok.”

“Letošnja sezona zame ni bila lahka. V življenju vsak dan bijemo bitko, puške nikdar ne smemo vreči v koruzo, treba se je boriti do konca. Včasih te pohodijo in popluvajo, a jaz lahko iz lastnih izkušenj povem, a če to premagaš, si naredil prvi korak do zmage.”

Anže Lanišek: “Danes je bilo noro! Navijači so dogodek naredili še toliko bolj posebnega kot je bil sicer. Jutri je nov dan, sledi ekipna tekma, kjer štartamo iz nule. Kljub današnjim uspehom se bo jutri treba zbrati in umiriti ter sebi in svetu pokazati, kaj znamo najbolje. Dragi navijači, pridite v Planico in uživajte z nami!”

V soboto se ekipna tekma v Planici začne ob 9.45 uri brez poskusne serije. Barve Slovenije bodo zastopali Žiga Jelar, Peter Prevc, Timi Zajc in Anže Lanišek. (SloSki)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča