četrtek, 28 marca, 2024
DomaŠportPLANICA: Zmaga Zajca, Lanišek drugi

PLANICA: Zmaga Zajca, Lanišek drugi

Smučarji skakalci so se v Planici pomerili še na zadnji tekmi svetovnega pokala zadnje sezone. Športni praznik pod Poncami pa se je imenitno zaključil tudi za slovenske orle in številne obiskovalce. Zmagal je Timi Zajc, ki je za desetinko točke premagal Anžeta Laniška. Domen Prevc je bil četrti, Žiga Jelar šesti. Tretje mesto na zadnji tekmi je osvojil Avstrijec Kraft.

Seštevek Planica 7 je pripadel Avstrijcu Stefanu Kraftu, drugi je bil Lanišek, tretji Zajc, Prevc je zasedel 5. mesto. V seštevku poletov je zmagal Kraft pred Granerudom in Laniškom, v seštevku svetovnega pokala je zmagal Granerud pred Kraftom in Laniškom, v pokalu narodov pa je zmagala Avstrija, Slovenija je končala na 3. mestu.

Za nami je prekrasen podaljšan konec tedna v Planici. Ob uspehih naših skakalcev je v dolini pod Poncami uživalo  57.000 obiskovalcev, ki so prišli iz vsega sveta.

Med 29 državami kjer so bile prodane vstopnice najdemo tudi Avstralijo, Irsko, Islandijo, Španijo, ZDA in Veliko Britanijo. Največ tujih obiskovalcev pa je tradicionalno prišlo iz Norveške, Nemčije, Avstrije in Poljske. Televizijske prenose so si lahko ogledali v 16 državah, ter prek Eurosporta po vsem svetu, letos tudi v Aziji.  

Vsem obiskovalcem se želimo zahvaliti za obisk in čudovito vzdušje, ki so ga pripravili. Organizacijski komite Planica je z izvedbo dogodka zadovoljen, saj so vsi načtrovani elementi organizacije potekali brez zapletov. V naslednjih dneh bomo v Planici prizorišče pospravili, v naslednjih tednih organizirali čistilno akcijo na kateri sodelujejo vsi prostovoljci in sodelavci OK Planica, ter začeli s pripravami na FIS finale v smučarskih skokih, ki bo na letalnici bratov Gorišek marca 2024. (SloSki)

(foto: BoBo)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča