petek, 12 julija, 2024
DomaGospodarstvoPlaniške tribune bodo znova zasedli osnovnošolci

Planiške tribune bodo znova zasedli osnovnošolci

Po dveh letih samevanja tribun v dolini pod Poncami bo ta četrtek, 24. 3., navijaška mesta ob izteku planiške letalnice znova zasedlo več tisoč ljubiteljev smučarskih skokov. Ob tej priložnosti bo Zavarovalnica Triglav v okviru akcije Otroci Triglava v Planici ogled kvalifikacijske tekme ob zaključku svetovnega pokala v smučarskih skokih omogočila več kot 4.000 osebam ali več kot 3.770 otrokom s spremljevalci, 11 velikim družinam in okoli 200 osebam s posebnimi potrebami. Med njimi bo več kot 160 otrok in njihovih spremljevalcev z Dolenjske, Bele krajine in Kočevja.

Med tistimi, ki se dogodka najbolj veselijo, so poleg najmlajših navijačev zagotovo tudi smučarji skakalci. »Zaključek sezone je v mojih očeh dogodek, ki ga soustvarjamo tako skakalci kot tudi navijači. Ker v zadnjih dveh letih v Planici ni bilo navijačev, imam občutek, kot da ni bilo niti Planice. Zato me misel, da bodo tribune ob izteku skakalnice ponovno zasedli mladi ljubitelji smučarskih skokov, zelo veseli. Vedno mi je lepo, ko se po skoku ustavim med najmlajšimi gledalci, ki jim srce gori za navijanje,« je v pričakovanju zadnjih tekem letošnje sezone povedal Peter Prevc in ob tem v Planico povabil ljubitelje smučarskih skokov vseh generacij: »Močno upam, da navijači pogrešajo planiški praznik prav toliko, kot jaz pogrešam njih. Zato res lepo vabim vse generacije, naj pridejo v Planico, kjer bomo skupaj ustvarili nepozabne spomine.«

V sklopu akcije bo ogled kvalifikacijske tekme Zavarovalnica Triglav omogočila tudi osnovnošolcem iz jugovzhodne statistične regije. »V novomeški območni enoti Zavarovalnice Triglav že vrsto let sodelujemo z lokalno skupnostjo in podpiramo številne preventivne projekte, aktivnosti in organizacije. V sklopu spodbujanja mladih k zdravemu in aktivnemu življenjskemu slogu bomo tako letos znova omogočili osnovnošolcem, da obiščejo naš največji športni praznik in v dolini pod Poncami navijajo za najboljše smučarje skakalce sveta. V Planico se bo tako odpravilo več kot 160 otrok s spremljevalci s Kočevja, Podzemlja, Šmarjeških Toplic in Žužemberka,«  je pred četrtkovim dnevom v Planici povedal David Toporš, direktor območne enote Novo mesto v Zavarovalnici Triglav.

Akcija Otroci Triglava v Planici je ena od aktivnosti, s katerimi Zavarovalnica Triglav že več desetletij sodeluje pri ustvarjanju največjega slovenskega športnega spektakla.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča