Plavanje ja, poležavanje na plaži ne

0
2918

Pred nami je sončen in topel konec tedna. In glede na to, da so medobčinska prehajanja spet dovoljena, se bo marsikdo odpravil do morja. A vseeno še vedno veljajo določeni ukrepi oz. prepovedi.

Vlada Republike Slovenije je na dopisni seji podaljšala veljavnost ukrepov v odloku o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih krajih. Župani občin slovenske Istre, PU Koper in Zdravstveni inšpektorat zato prebivalke in prebivalce ter obiskovalke in obiskovalce opozarjajo, da je zadrževanje na plažah in drugih javnih površinah še vedno prepovedano, razen v primeru izvajanja športno rekreativne dejavnosti individualnega značaja.

Dovoljeno je tudi kopanje, vendar je zadrževanje na plaži dovoljeno za nujno potreben čas izvajanja te oblike športno – rekreacijske dejavnosti (slačenje, preoblačenje, sušenje). Pri tem pa je potrebno upoštevati varnostno razdaljo. Torej je na plažah še vedno prepovedano poležavanje, sončenje, druženje, prehranjevanje (pikniki).

Župani in predstavniki občin Piran, Izola, Ankaran in Mestne občine Koper so se danes sestali s predstavniki Policijske uprave Koper, Zdravstvenega inšpektorata RS, Območna enota Koper in Regijskega štaba civilne zaščite za Obalo. Na posvetu so se seznanili s problemom zadrževanja oseb zlasti na plažah in se dogovorili, da bodo tako občinski redarji kot predstavniki Civilne
zaščite v prihajajočem vikendu na terenu skrbeli za opozarjanje in nadzor o doslednem izvajanju državnega odloka.

Čeprav je Vlada RS v preteklih dneh in tednih zrahljala kar nekaj ukrepov ob pandemiji, med drugim so znova odprte terase gostinskih lokalov, trgovine in nekateri rekreativni objekti, še vedno veljajo splošni varnostni ukrepi, kot so razkuževanje rok, nošenje zaščite v zaprtih javnih prostorih ter vzdrževanje varnostne razdalje med ljudmi. Prav tako se prebivalke in prebivalci ne smejo zadrževati na javnih površinah, med katere sodijo tudi plaže.

Ob prihajajočem koncu tedna, ko zlasti na plažah pričakujemo porast obiskovalk in obiskovalcev ter sprehajalk in sprehajalcev, prosimo za strpnost in dosledno upoštevanje veljavnih ukrepov, so sporočili s PU Koper.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj