četrtek, 1 junija, 2023
DomaKronikaPlaz na Mali Mojstrovki odnesel sedem ljudi

Plaz na Mali Mojstrovki odnesel sedem ljudi

Nedeljsko vreme je bilo muhasto in marsikje je snežilo. V višjih legah pa je zapadlo tudi do 10 cm snega. V gorah je bilo pretežno oblačno in marsikje megleno.

Operativno-komunikacijski center Policijske uprave (PU) Nova Gorica je bil ob 9.39 obveščen o nesreči v gorah. Snežni plaz je na Mali Mojstrovki (2332 m) odnesel sedem ljudi, ki so nesrečo preživeli, so pa poškodovani. Helikopter Slovenske vojske z združeno ekipo GRZS HNMP je v nadaljnje zdravljenje odpeljal oba težje poškodovana planinca in tretjega lažje poškodovanega. Še dve lažje poškodovani osebi so na zdravljenje prepeljali z reševalnim vozilom, dve osebi pa sta jo odnesli brez poškodb.

V reševalni akciji je sodelovalo 53 reševalcev iz sedmih društev: GRS Kranjska Gora, Mojstrana, Rateče, Bovec, Kranj, Radovljica, Jesenice, trije policisti in Helikopter SV z združeno GRZS – HNMP ekipo ter helikopter LPE, ki pa sta imela zaradi megle in težkih vremenskih razmer izredno omejene možnosti za reševanje. Ponesrečence so prepeljali v UKC Ljubljana in na Jesenice.

(foto: GRZS)

Podobni članki

Anketa tedna

Ali kdaj v živilskih trgovinah kupite izdelke, ki so zaradi roka znižani do 50%?

  • da (61%, 415 Votes)
  • vedno (22%, 146 Votes)
  • nikoli (14%, 98 Votes)
  • me ne zanima (3%, 18 Votes)

Total Voters: 677

Loading ... Loading ...

Najbolj popularno