Ples snežink v Beli krajini, morda še kje. Ampak samo ples ;)

0
115

Čeprav je snega malo, velja teden izkoristiti za smuko. Temperature bodo jutri malce višje še globoko pod ničlo, potem pa bo topeleje, a vseeno z malo vlage.

Ponoči bo oblačno in suho vreme. Nekaj jasnine bo na zahodu in severu, tukaj bo zjutraj nekaj sonca. Proti jutri bo lahko predvsem v Beli krajini do nižin priplesalo nekaj snežink. Na Primorskem bo pihala zmerna burja. Pretiranega mraza zjutraj ne bo, v večjem delu Slovenije bo od -1 do 0 stopinj, v Alpskih dolinah do -4, na Primorskem od 3 do 6 stopinj.

Ponedeljek bo v vzhodni polovici Slovenije oblačen, na JV bo občasno rahlo snežilo, ampak snežinke bomo šteli kot merili. V osrednji Sloveniji bo nekaj sonca, vse več jasnega neba pa bo proti zahodu, zato boste največ sončnih žarkov jutri deležni ob naši zahodni meji. Burja bo oslabela šele v noči na torek. Na Primorskem bo okoli 10 stopinj, a zaradi burje ne bo nič kaj toplo.++ drugje po Sloveniji bo manj, a še vedno nad ničlo. 2 stopinji bo na Gorenjskem in na JV Slovenije, drugje bo od 3 do 5 stopinj.

V gorah deloma jasno, deloma oblačno in suho. Največ sonca bo v Julijcih, največ oblakov na Pohorju. Pihal bo zmeren SV veter, ki bo še stopnjeval občutek mraza, saj bodo temperature podobno kot danes, tudi jutri globoko pod ničlo.

Torek se bo začel z meglo po nižinah, ki se bo marsikje zavlekla tudi v dopoldanski čas. Največ sonca bo tako na Primorskem in v višjih legah, v popoldanskem času pa bo vsaj nekaj sonca tudi po nižinah. Zelo podobno vreme bomo imeli v sredo. Zjutraj in dopoldne bo po nižinah precej megle, čez dan nekaj sonca. Umirjeno zimsko vreme bomo imeli tudi v sredo in v četrtek, saj bomo še naprej pod vplivom anticiklona. Tam kjer megle ne bo, se bo ogrelo nad 5 stopinj, tam kjer pa bo vztrajala temperaturna inverzija, bo bližje ničli.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj