nedelja, 28 aprila, 2024
DomaLokalnoPločnik v Podgori, minibus za OŠ Vavta vas

Pločnik v Podgori, minibus za OŠ Vavta vas

Župan Občine Straža Dušan Krštinc je danes podpisal pogodbo s predstavniki podjetja Kop d.d. Brežice za izgradnjo pločnika in kanalizacije v Podgori ter predstavniki podjetja Volvo d.o.o.. za nakup minibusa za prevoz šolarjev.

Občina Straža bo tako v drugi polovici septembra nadaljevala izgradnjo pločnika v Podgori, kjer so doslej zgradili 1.100 metrov pločnika za pešce in kolesarje. V okviru 4.etape bodo uredili še 550 metrov novih površin v pasu 2,5 metra. Zgradili bodo tudi novo cestno razsvetljavo in obnovili kabelsko kanalizacijo za TK omrežje ter v celoti na novo asfaltirali pripadajočo lokalno cesto. Poleg tega bodo uredili še novo komunalno kanalizacijo v dolžini 600 metrov, ki bo delno umeščena v pločnik, delno pa zunaj območja lokalne ceste. Naložba je vredna 397.000 eurov in jo bo v celoti pokrila Občina Straža iz občinskega proračuna. Izvajalec del bo podjetje KOP Brežice d.d., ki je bilo med petimi ponudniki na razpisu izbrano kot najugodnejši izvajalec. Dela naj bi končali januarja prihodnje leto.

Občina Straža bo za potrebe Osnovne šole Vavta vas do konca leta kupila tudi nov minibus s 15 sedeži za prevoz šolskih otrok v vrednosti slabih 75.000 evrov, so še sporočili z Občine Straža.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča