Plohe in nevihte v nedeljo na počitnice

0
1259

Začele so se počitnice in nekateri ste že mahnili na morje. A slednje v teh dneh ne ponuja prave osvežitve. Temperatura vzdolž jadranske obale je od 25 do 27 stopinj. Več osvežitve ponujajo celinske vode, ki imajo do 5 stopinj manj, a so ponekod zaradi padavin motne, a še vedno čiste. In v naslednjih dneh se bodo spet ogrele.

Ponoči se bo v večjem delu Slovenije zjasnilo. Več oblačnosti bo ostalo v hribih na zahodu, kjer lahko pade kakšna kaplja dežja. Ob morju bo temperatura nad 20 stopinj, drugje od 16 do 18. Bolj svežih 13 stopinj bo na Gorenjskem. Sobota bo na Primorskem sončna in vroča. Drugod bodo dopoldne nastajali kopasti oblaki, sredi dneva se bodo plohe in nevihte. Več neviht je pričakovati v vzhodnem delu. Čez dan bo zelo soparno. Na Goriškem in v osrednji Sloveniji se bo ogrelo do 30 stopinj. Drugje bo od 25 do 29 st. C.

V gore se odpravite zjutraj ali dopoldne, saj bo popoldne nastajale plohe in posamezne nevihte. Pihal bo šibak zahodni veter, ob nevihtah pa okrepljen veter različnih smeri.

V nedeljo bo Slovenijo spet dosegel vroč in s puščavskim peskom obogaten zrak iznad severne Afrike. Prevladovalo bo sončno vreme s popoldanskimi temperaturami nad 30 stopinj, le izjemoma se bo lahko razvila kakšna nevihta. Začetek tedna nam bo prinesel stopnjevanje vročine. Popoldanske nevihte bodo tudi nad hribi malo verjetne. Dnevne temperature bodo do 36 stopinj. Možnost za  nastanek neviht se bo nekoliko povečala v sredo popoldne, ko bodo tudi temperature za nekaj stopinj nižje (33 stopinj), a že v četrtek nam bo spet zelo vroče. (Rok Nosan)