četrtek, 28 marca, 2024
DomaŠportPo 16. krogih prvi poraz KK Krka

Po 16. krogih prvi poraz KK Krka

V 16. kolu Lige Nova KBM je Krka doživela prvi poraz v sezoni, Hopsi so na Polzeli slavili s 73:66. V Šenčurju so košarkarji ljubljanske Ilirije odlično igrali do zadnje četrtine, nato pa popustili in minimalne zmage so se veselili domači košarkarji (72:71). V Domžalah sta bila nasprotnika v prvem polčasu dokaj izenačena, v nadaljevanju pa so odlično predstavo prikazali košarkarji Helios Suns in Rogaško premagali s 87:57.

Košarkarji Krke so v šestnajstem nastopu v Ligi Nova KBM doživeli prvi poraz. Na gostovanju na Polzeli so morali priznati premoč Hopsom, ki so vpisali prvo zmago v 2023 oziroma šesto v sezoni.

Domačini so zasluženo prišli do dveh točk, saj so bili v ospredju vseh 40 minut. Izkoristili so nezbrano igro gostov, ki so nastopili z vsega devetimi igralci (manjkal je tudi prvi strelec Rok Stipčević) in poznala se jim je utrujenost po napornem ritmu tekem. Za njih je bila to osma tekma v januarju oziroma peta v desetih dneh.

Krka se je dobro minuto pred koncem srečanja približala na 67:63, nato tudi na 69:66, njihove upe pa je pokopal Milojko Vasilić najprej z dvema prostima metoma, nato pa z ukradeno žogo.

Največ točk za domače sta dosegla Jure Besedić (17 točk, 8 skokov) in Jure Pelko (16 točk), pri Krki, ki je zgrešila kar 12 prostih metov in imela 19 izgubljenih žog, pa je bil dvomestni le Jan Špan s 17 točkami. (KZS)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča