Po 2. etapi Majka pred Novakom in Pogačarjem

0
122

Drugo etapo Dirke po Sloveniji, od Ptuja do Rogaške Slatine, je po pričakovanju odločil sprint. Najmočnejši je bil eden od favoritov za takšne zaključke etap, Nizozemec Dylan Groenewegen (BikeExchange-Jayco), drugi je bil Belgijec Lionel Taminiaux (Alpecin-Fenix), tretji pa Nemec Pascal Ackermann (UAE). Tudi vsi najboljši v skupnem seštevku, Poljak Rafal Majka in naša Domen Novak ter Tadej Pogačar so v cilj prišli v času zmagovalca. Najboljši Slovenec je bil danes v tej skupini Matevž Govekar (Bahrain Victorius) na 9. mestu.

Dobrih 174 km dolgo etapo je zaznamoval dolg pobeg šestih kolesarjev, med katerimi je bil tudi Aljaž Jarc (Adria Mobil). Glavnina jih je ujela 46 km pred ciljem. Na koncu je bil od kolesarjev novomeškega kluba najboljši David Per na 49. mestu, za zmagovalcem je zaostal 1:15 min. Z enakim zaostankom so v cilj prišli tudi Tilen Finkšt na 51., Aljaž Jarc na 54., Kristjan Hočevar na 64. in Kristijan Koren na 75. mestu. Nik Čemažar je bil 94., Gal Glivar pa 99., za najboljšimi sta zaostala slabih 11 minut.

V skupnem seštevku je v zeleni majici še naprej Rafal Majka, ki ima 6 sekund prednosti pred Domnom Novakom in 8 sekund pred Tadejem Pogačarjem. Od kolesarjev Adrie Mobila je zdaj najboljši David Per, ki na 68. mestu zaostaja 14 minut in 36 sekund. Gal Glivar, je na 12. mestu v razvrstitvi za najboljšega mladega kolesarja, ki na dirki nosi belo majico. Za vodilnim v tej razvrstitvi, Čehom Vojtechom Repo, zaostaja 16:31 min.

Jutri bo na sporedu, 3. etapa, Žalec – Celjski grad (144,6 km), z dvema gorskima ciljema 2. kategorije.

(foto: Sportida in KK Adria Mobil)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj